Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Connect Week SVEUČILIŠTA SJEVER

Ovaj tjedan održava se najveći regionalni događaj spajanja akademske i poslovne zajednice

Sveučilište Sjever
Foto: Sveučilište Sjever
1/4
15.05.2022.
u 20:44

Izniman ovogodišnji interes više od 80 renomiranih poslodavaca kao i vanjskih dionika signal je prepoznavanja Sveučilišta Sjever kao perjanice u daljnjem razvoju regije kroz transfer znanja i tehnologije tako poglavito u području digitalnog i zelenog.

Sveučilište Sjever organizira tjedan karijera UNIN Connect Week koji će se održati u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica u vremenu od 16. do 20. svibnja 2022. godine. Važnost održavanja Tjedna karijera prepoznale su, kao generalni pokrovitelji, i Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska poštanska banka te brojne renomirane tvrtke s područja regije Sjever i šire.

Službeno otvorenje bit će u Sveučilišnom centru Varaždin, u ponedjeljak, 16. svibnja 2022. godine u 10 sati uvodnim obraćanjem Rektora Sveučilišta Sjever dr.sc. Marina Milkovića te panelom naziva ”Uloga poslovne i akademske zajednice u jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva” na kojem će sudjelovati mr.sc. Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog sabora, Bernard Gršić; državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Ivan Soldo; član Uprave Hrvatske poštanske banke, Vjeran Vrbanec; predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a te Petar Filipan, management tim, CIO & HR voditelj iz tvrtke Sobočan d.o.o.  dok će moderator panela biti prof.dr.sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever, uz potvrđenu prisutnost brojnih relevantnih dionika iz poslovne i akademske zajednice Republike Hrvatske.

Pred Sjeverozapadnom Hrvatskom predstoji daljnji izazov da ostane regija koja je predvodnica rasta i razvoja RH, a Sveučilište Sjever kao njezin glavni generator daljnjeg razvoja nosi značajnu odgovornost stvaranja odgovarajuće i agilne radne snage za izazovno tržišta rada.

Tjedan karijera je namijenjen prije svega studentima, tj. umrežavanju studenata i poslodavaca, ali i odlična prilika da se sadašnji srednjoškolci; budući studenti upoznaju sa Sveučilištem, pojedinim studij ima te mogućnostima koje im se ondje nude, a sve sa ciljem osiguranja dovoljne i odgovarajuće buduće radne snage.

Izniman ovogodišnji interes više od 80 renomiranih poslodavaca kao i vanjskih dionika signal je prepoznavanja Sveučilišta Sjever kao perjanice u daljnjem razvoju regije kroz transfer znanja i tehnologije tako poglavito u području digitalnog i zelenog.

Neki od brojnih ovogodišnjih sudionika tjedna karijera su Kostwein, FINA, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ducati komponenti d.o.o., Vindija d.d, Školska knjiga d.d., TESLA, CARNET,  Mobilisis,  KBC Zagreb, Glas Podravine,  LIDER...

Sveučilište Sjever je tijekom proteklih nekoliko godina doživjelo gotovo eksponencijalni rast. Broj studenata, nastavnika i studijskih programa rastao je tijekom godina te se na Sveučilištu Sjever trenutno izvodi 31 studijski program na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini s više od 5.200 studenata. Uz to, izniman interes bilježi se za poslijediplomski studij „Poduzetništvo i EU fondovi“.

U tri različite sesije tijekom pet dana održat će se panel-rasprave s uspješnim predstavnicima priznatih tvrtki i ustanova te predstavljanje djelatnosti i rada tvrtki izlagača te zanimljive radionice za studente Sveučilišta Sjever. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije