Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i smanjio gubitak

Optima Telekom ostvario dobit od 74,8 milijuna kuna!

matija martić,optima telekom
Daniel Kasap/PIXSELL
14.02.2014.
u 13:31

Najveći rast u uslugama 2013. je zabilježen u prihodima od multimedijalnih usluga koji su porasli za 37,5 posto.

Optima Telekom prošlu godinu zaključio je s rastom operativne dobiti temeljne djelatnosti za 74,8 milijuna kuna u odnosu na 2012. U istom razdoblju gubitak tvrtke smanjen je za 66,7 posto!

Najveći rast u uslugama zabilježen je, priopćava tvrtka, u prihodima od multimedijalnih usluga koji su porasli za 37,5 posto.

Ukupni konsolidirani prihodi od telekomunikacijskih usluga u prošloj godini iznose 497,3 milijuna kuna. U usporedbi s ostvarenim rezultatom u 2012. godini ovaj rezultat predstavlja pad od 8,5 posto koji je najvećim dijelom uzrokovan padom interkonekcijskih prihoda, a što je posljedica regulatorne promjene u dijelu korekcije cijena terminacije međunarodnih poziva u pokretne mreže, te padom prihoda od javne govorne usluge koja na globalnoj razini ima tendenciju smanjenja.

Istovremeno, prihodi od negovornih usluga bilježe rast od 22,4 posto i to, najveći rast od 37,5 posto bilježe prihodi od multimedijalnih usluga, zatim prihodi od podatkovnih usluga od 31,1 posto te usluge Interneta od 16,8 posto.

Promatrano kroz rast korisničke baze, broj korisnika širokopojasnog pristupa Internetu rastao je 7,8 posto, a korisnika digitalne televizije (IPTV) 17 posto.

>>Optima telekom dužan milijardu kuna, 230.000 korisnika ide HT-u?

Komentara 1

Avatar ludi kekec
ludi kekec
22:37 14.02.2014.

ovo se u pristojnim novinama objavljuje u rubrici "plaćeni oglasi"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije