Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potražnja jača

Oporavlja se prodaja VW-a i Renaulta

Renault
Foto: PIXSELL/DPA
03.11.2014.
u 09:19

Operativna dobit VW-a porasla je 16% na godišnjoj razini, na 3,23 mlrd. eura, čime su premašili očekivanja analitičara

        Najveći europski proizvođači automobila poput njemačkog Volkswagena i francuskog Renaulta objavili su bolje poslovne rezultate od očekivanja u trećem tromjesečju, što uvelike zahvaljuju jačanju potražnje na europskom tržištu.Tako je grupa Volkswagen prodala u proteklom tromjesečju ukupno 2,43 milijuna vozila, što je 4,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a rast prodaje u Kini i Europi kojoj prodaju 40 posto automobila uvelike je nadoknadio pad na američkim tržištima.

Operativna dobit VW-a porasla je 16 posto na godišnjoj razini, na 3,23 mlrd. eura.I mnogi drugi europski proizvođači automobila, od talijanskog Fiat-Chrysler Automobilesa do francuskih PSA Peugeot Citroena i Renaulta, ovih su dana izvijestili o boljim poslovnim rezultatima od procijenjenih. Tako je Renault u četvrtak objavio da je u trećem tromjesečju ostvario prihode 8,53 mlrd. eura, 6,7 posto više nego lani, i to nakon povećanja cijena, s obzirom da su isporučili ukupno 612.000 vozila, 2000 manje nego lani.     

>> Vrdoljak obišao tvrtke iz Cerne koje 99 % proizvodnje izvoze u Njemačku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije