Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u skladu s eu

Operatori će plaćati kazne zbog odugovlačenja prijenosa broja

'ZA PRV...........30.10.2000. HT TELEFONIJA SNIMIO SINISA HANCIC'
''
28.08.2012.
u 15:16

Svaki operator koji bude prekršio dogovoreni rok potreban za promjenu operatora plaćat će 10 kuna po satu kašnjenja

HAKOM je odlučio stati na kraj izmotavanjima operatora koji ponekad odugovlače sa zahtijevanom promjenom operatora svojih donedavnih korisnika koji žele zadržati svoj broj. Kako bi spriječila da se vrlo jednostavan postupak odugovlači, Agencija za poštu i elektroničke komunikacije odlučila je da će svaki operator koji bude prekršio dogovoreni rok potreban za promjenu operatora plaćati 10 kuna po satu kašnjenja.

Uvjeti i rokovi isplate detaljno su propisani Pravilnikom o prenosivosti broja, a obveza plaćanja "zakasnine" uvedena je radi usklađenja s propisima EU i počet će se primjenjivati 30 dana nakon što novi pravilnik stupi na snagu.

Korisnici će ujedno, osim besplatne poruke koja ih u pokretnoj mreži obavještava da je broj koji pozivaju prenesen u neku drugu mrežu, istu obavijest sada moći besplatno zatražiti od svog operatora i u nepokretnoj mreži.

Komentara 2

UM
Umjereni
17:16 28.08.2012.

Bogme, taj HAKOM je jedna od rijetkih agencija, a da se vidi da tamo ljudi nešto i rade.

TE
testerem13
17:57 28.08.2012.

Moš si mislit. U HAKOM-u radi dobar broj bivših T-Scumovaca, zato i jesu u većini slučajeva žmirili na njihove pi*darije. Ovo su napravili zbog pritiska građanam, a ne jer nešto rade, a bome ne rade ništa kakvih je sve problemama bilo i ostalo neriješeno. Smijurija je uopće HAKOM spominjati u nekom pozitivnom kontekstu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije