Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlično raspoloženje

Odvažni Poduzetnici budućnosti posjetili Ekonomski fakultet-Zagreb!

Ekonomska klinika
Foto: PR FOTO
1/5
23.02.2016.
u 12:38

Prva srednjoškolska subota u organizaciji Ekonomske klinike i Udruge srednjoškolaca Hrvatske prošla je u odličnom raspoloženju!

13. veljače 2016. godine Ekonomska klinika započela je s novim projektom naziva „Poduzetnik budućnosti“ koji je namijenjen učenicima svih srednjih škola. Tijekom 9 susreta učenici će se upoznati s ekonomskom terminologijom, s razvojem ideja, razvojem start up-ova te će izgraditi poduzetničku svijest, a glavni cilj projekta je potaknuti mlade nade na razvoj svoje ideje, ali i samoga sebe.

Kroz niz predavanja, radionica, seminara i posjeta poduzećima, učenike će se provesti kroz svijet poduzetništva i približiti praksu u školske klupe.

Prvo od sveukupno 9 druženja prošlo je u odličnoj atmosferi kojoj je pridonijelo motivacijsko predavanje predsjednika i jednog od osnivača Ekonomske klinike, Andreja Hanzira, i predstavljanje zanimljivih poduzetničkih projekata s kojima se susreo putujući po cijelom svijetu. Odgovorio je na pitanje što bi želio da su mu rekli kada je imao 16 godina? Andrej je mladim učenicima poslao i jednu poruku: „Probaj. Odvaži se. Kreni. Budi hrabar i reci glasno svoju ideju.“

Nakon formalnog dijela, sudionici projekta odigrali su igru "Most" kako bi shvatili koliko je važna timska suradnja te kreativno razmišljanje prilikom rješavanja problema. Također, na taj način su se međusobno upoznali i zbližili budući da dolaze iz različitih srednjih škola i sredina.

Sljedeći susret zakazan je za 27. veljače. gdje nas očekuje druženje s Microsoftom.

U galeriji pogledajte kako nam je bilo i nadamo se da se vidimo 27.veljače!

Vaši Kliničari

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije