Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Od 32 dionička fonda njih 26 ostvarilo je pozitivnu promjenu

Zagrebačka burza
Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
02.06.2014.
u 18:06

Trinaest fondova je raslo preko jedan posto, dok treći tjedan uzastopno nijedan fond nije ostvario pad veći od jedan posto.

Proteklog je tjedna 65 od 72 aktivnih fondova poraslo. To je već jedanaesti uzastopni tjedan u kojem kod fondova prevladavaju pozitivni rezultati. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +3,65 do -0,96 posto, javlja portak hrportfolio.hr.

Trinaest fondova je raslo preko jedan posto, dok treći tjedan uzastopno nijedan fond nije ostvario pad veći od jedan posto. Od ukupno 32 dionička fonda u proteklom je tjednu njih 26 ostvarilo pozitivnu promjenu. Među dobitnicima je najviše fondova koji pretežno investiraju na domećem tržištu kapitala a najuspješniji fond u proteklom tjednu, VB CROBEX10 ostvario je rast od 3,65 posto te postao dobitnik tjedna. Slijedi OTP MERIDIAN 20 s tjednim rastom od 2,08 posto. U grupi dioničkih fondova palo je šest fondova a najveći pad bilježe Ilirika BRIC (-0,96%), PBZ I-Stock (-0,79%) i KD Nova Europa (-0,44%).

I mješoviti fondovi u proteklom tjednu bilježe odličan rezultat, naime njih 11 od ukupno 12 je poraslo. Najviše je vrijednost uvećana fondu Allianz Portfolio za 0,80 posto a s rastom od 0,75 posto slijedi HI-balanced . Jedini koji u grupi mješovitih fondova bilježi tjedni pad vrijednosti je Raiffeisen Absolute (-0,20%) a s minimalni rastom od 0,01 posto slijedi PBZ Global. Obveznički fondovi bilježe odličan tjedan te su svi porasli. Ostvarili su promjene u rasponu od +0,81 do +0,08 posto.

Više pročitajte ovdje.

>>Redovni dionički promet na Zagrebačkoj burzi porastao za 23 mil. kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije