Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
delegacija eu u rh

Obustava antidampinških mjera na uvoz bešavnih cijevi iz Hrvatske

'28.05.2010., Sisak - Pustanje u pogon nove elektro-peci Celicane CMC Sisak u koju su amerikanci ulozili oko 65 000 000,00 dolara. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
06.07.2012.
u 14:20

Takva je odluka donesena nakon što je istragom koju je provela Europska komisija zaključeno da situacija vezana uz uvoz iz Hrvatske opravdava obustavu mjera

– Slijedom prijedloga Europske komisije, Vijeće Europske unije objavilo je jučer odluku o obustavi antidampinških pristojbi od 29. 5 posto nametnutih 2006. na uvoz određenih bešavnih cijevi iz Hrvatske – priopćila je Delegacija Europske unije u Hrvatskoj.

Navode da je takva odluka donesena nakon što je istragom koju je provela Europska komisija zaključeno da situacija vezana uz uvoz iz Hrvatske opravdava obustavu mjera. U svojoj je ocjeni EK uzeo u obzir situaciju jedinog proizvođača bešavnih cijevi u Hrvatskoj, CMC Sisak.

– Industrija Europske unije podnijela je zahtjev za reviziju isteka u skladu sa svim zakonskim popisima. Zahtjev je podnesen unutar predviđenog roka i sadržavao je dostatan broj prima facie dokaza koji ističu vjerojatnost ponavljanja dampinga i povrede ako bi mjere protiv Hrvatske, Rusije i Ukrajine istekle. Sukladno zakonima EU o antidampingu, Europska komisija morala je otvoriti istragu o reviziji isteka kako bi proučila sve činjenice. Tijekom cijele istrage Europska komisija osigurala je potpunu transparentnost u odnosu na hrvatskog izvoznika – piše u priopćenju.

Naime, CMC Sisak prekinuo je proizvodnju krajem 2011. zbog prodaje tvrtke. Istraga je, međutim, utvrdila da mjere protiv proizvođača izvoznika iz Ukrajine i Rusije ostaju na snazi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije