Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNI POMAK

Obnovljiva energija napokon u plusu: Evo koliko je Hrvatska lani zaradila samo od vjetra i sunca

06.04.2022.
u 09:42

HROTE je ovih dana raspisao i novi javni natječaj za dodjelu tržišne premije u okviru raspoloživih kvota za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoučinkovitih kogeneracija. Budu li kvote ponuđene na ovom natječaju popunjene, ističe Abramović, i budu li postrojenja sagrađena, ukupna godišnja proizvodnja povećala bi se sa sadašnjih gotovo 3,5 TWh za još 1,5 TWh, odnosno za nešto manje od pola sadašnje proizvodnje EKO bilančne grupe.

Ključne riječi

Komentara 21

ST
stefj
10:29 06.04.2022.

Da, eto, da bi zelena energija bila donekle isplativa, struja je poskupila samo 4 puta. Kako se toga nismo prije sjetili... A i dalje je to žestoko subvencionirano od strane građana...

Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
11:17 06.04.2022.

Problem biti u plusu kad te nakrcaju subvencijama i obveznim dodacima na računu za obnovljive izvore? Zato su potrošači u minusu i bit će još više. Politička agenda a nikako zakon tržišta.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:54 06.04.2022.

Koliko je vjetroelektrana u hrvatskom vlasništvu? I koliko radi bez poticaja koje subvencioniramo mi obični građani kroz višu cijenu struje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?