Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kineski vlasnici

Novi vlasnik povlači dionice Gorenja s burze

Gorenje
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
16.08.2018.
u 12:52

Gorenje ima 11.000 zaposlenih te uz maticu u Sloveniji raspolaže proizvodnjom u Češkoj i Srbiji

Novi vlasnik Gorenja, kineska korporacija Hisense, odlučila je povući dionice Gorenja s burze, a odluku o tome najavila je za skupštinu dioničara 17. rujna.

Hisense je vlasnik 95,42 posto dionica Gorenja, a malim je dioničarima spreman ponuditi 12 eura za dionicu što je cijena jednaka onoj po kojoj je prije tri mjeseca otkupio vlasničke udjele većih dioničara.

Gorenje od danas ima i proširenu upravu u koju je ušlo šest predstavnika kineskog vlasnika, a ostavke su dali dosadašnji članovi starog nadzornog odbora.

Predsjednik uprave Gorenja Franjo Bobinac do daljnjega ostaje na tom položaju.

Gorenje ima 11.000 zaposlenih te uz maticu u Sloveniji raspolaže proizvodnjom u Češkoj i Srbiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije