Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Maras:

Novi način naplate PDV-a stvorit će osjećaj pravde

gordan maras
Vedran Balen
10.09.2014.
u 14:29

Mali poduzetnici morali su čekati tri i pol do četiri mjeseca da naplate račun, a zbog nelikvidnosti nisu mogli platiti PDV.

- Sretan sam zbog toga što će ljudi konačno imati osjećaj pravde, jer ne moraju platiti porez državi prije nego što naplate svoju fakturu – prokomentirao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras premijerovu najavu da će se PDV naplaćivati po naplaćenom, a na po izdanom računu.

On je istaknuo kako je riječ o nečemu što je najavljivao i za što se zalagao, dodavši kako je poznato da u Hrvatskoj još ima dosta nelikvidnosti i kako su rokovi plaćanja dosta dugi. Prema njegovim riječima, mali poduzetnici morali su čekati tri i pol do četiri mjeseca da naplate račun, a zbog nelikvidnosti nisu mogli platiti PDV. Onda bi došli u probleme, zaduživali su se i na kraju zatvarali tvrtke.

- Od toga nitko nije imao koristi, ni vlasnici tih tvrtki ni država ni zaposleni. Stoga sam uvjeren sam da će više od 150 tisuća malih i srednjih poduzetnika i obrtnika pozdraviti ovu vijest i da će, na kraju krajeva, lakše poslovati sljedeće godine – rekao je Maras.

>>Uz novi način plaćanja PDV-a bolje
 i radnicima

Komentara 4

DU
Deleted user
14:40 10.09.2014.

Evo još jednog pravednika...

Avatar MK
MK
14:49 10.09.2014.

...hahaha - stvorit ce osjecaj pravde. ...nije valjda da se Maras svojom novom pojavom fura na Lenjina i na Правда-u? ...a kako 25% PDV-a moze biti pravedno? ...a kako moze biti pravedno kada nakon prodaje zemljista drzava useceri 25% - pa to je bezsmislena nacionalizacij cetvertine?

DO
downunder
14:58 10.09.2014.

Jel se s ovom bradurinom sprema priključiti ISLS-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije