Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terminal na škrljevu

Nova investicija riječke Luke vrijedna je 40 milijuna eura

riječka luka,luka rijeka
Goran Kovačić/PIXSELL
04.09.2013.
u 15:13

Učinjen je novi korak ka modernizaciji pozadinskog terminala koji će značajno povećati kapacitete riječke Luke u kontejnerskom prometu

Uprava Luke Rijeka potpisala je u utorak Ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju infrastrukture i suprastrukture na lučkom pozadinskom terminalu Škrljevo čime je učinjen novi korak ka modernizaciji pozadinskog terminala koji će značajno povećati kapacitete riječke Luke u kontejnerskom prometu. Planirana ukupna vrijednost investicije na Terminalu Škrljevo je preko 40 milijuna eura.

Izrada projektne dokumentacije, posao vrijedan 4,8 milijuna kuna, povjeren je Arhitektonskom projektnom uredu Randić i suradnici iz Zagreba čija je ponuda bila najbolja na na javnom natječaju. Rok izrade je 300 dana.

Cjelovit paket potrebne dokumentacije bit će rađen po pojedinim fazama projekta pa će se na taj način omogućiti ishođenje uporabnih dozvola i fazno puštanje u pogon pojedinih dijelova projekta.

Na Škrljevu je predviđena gradnja gradnja pozadinskog kontejnerskog terminala, rekonstrukcija postojećih kolnih i manipulativnih površina, rekonstrukcija postojeće i gradnja nove infrastrukture, formiranje novih operativnih platoa, gradnja novih i rekonstrukcija postojećih skladišnih kapaciteta, gradnja nadstrešnica za skladištenje i manipulaciju robom, gradnja upravne zgrade, sadržaja za zaposlenike, ulazne građevine te svi ostali potrebni prateći sadržaji.

>>U lukama mogu raditi samo radnici s \'lučkom kartom\'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije