Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVARTALNI GUBICI

Nokia Siemens reže 17.000 radnih mjesta

Nokia
AFP
23.11.2011.
u 16:20

U sklopu reorganizacije NSN planira srezati milijardu eura godišnjih operativnih i proizvodnih troškova do kraja 2013. godine, a u tom razdoblju namjerava otpustiti 17 tisuća zaposlenika diljem svijeta

Nokia Siemens Networks (NSN), joint venture finske Nokije i njemačkog Siemensa, planira ukinuti 17.000 radnih mjesta u sklopu strateškog restrukturiranja te fokusiranja na mobilni širokopojasni internet i prateće usluge.

– Vjerujemo da budućnost naše industrije leži u mobilnom broadbandu i uslugama te namjeravamo postati neosporni lider u tim područjima – komentirao je u priopćenju Rajeev Suri, izvršni direktor Nokia Siemens Networksa. – Istovremeno, moramo poduzeti nužne korake za održanje dugoročne konkurentnosti i poboljšanje profitabilnosti na izazovnom telekomunikacijskom tržištu – dodao je.

U sklopu reorganizacije NSN planira srezati milijardu eura godišnjih operativnih i proizvodnih troškova do kraja 2013. godine, a u tom razdoblju namjerava otpustiti 17 tisuća zaposlenika diljem svijeta. Kompanija je krajem rujna zapošljavala gotovo 75 tisuća ljudi, što znači da će srezati otprilike 23 posto radne snage. Inače, NSN je bio povećao broj zaposlenih nakon prošlogodišnje akvizicije Motorolina poslovanja s telekomunikacijskom opremom. Iz tvrtke nisu precizirali u kojim će sve zemljama biti  otpuštanja.

Nokia Siemens Network, joint venture za proizvodnju mrežne i telekomunikacijske opreme, službeno je počeo s radom 2007. godine. Kompanija je u posljednje dvije godine pretežno bilježila kvartalne gubitke. U trećem tromjesečju ove godine izvijestila je o maloj operativnoj dobiti od 6 milijuna eura, nakon što je godinu ranije poslovala s gubitkom od 116 milijuna eura. Prihodi proteklog kvartala popeli su se pak 16 posto, na 3,4 milijarde eura.

Komentara 1

BK
B Kosa
16:54 23.11.2011.

To su bila dobra radna mjesta plate dosta dobre kao i beneficije i ovi radnici nikada vise nece naci takve poslove tesko i mali broj da se zaposli a mnogi nevjeruju jos da je kriza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije