Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMIST

Njemački ministar financija: nema više rizika od prelijevanja krize

Wolfgang Schaeuble
Foto: DPA/PIXSELL
23.11.2013.
u 14:46

Europa je stabilna, financijska tržišta više nisu zabrinuta za budućnost eurozone i više nema rizika prelijevanja krize, smatra Wolfgang Schaeuble

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble izjavio je da više nema rizika od prelijevanja krize u eurozoni te da Grčka ne treba dodatne kredite za obuzdavanje krize. Jedino što trebaju je ispunjavanje aktualnih uvjeta programa za izlazak iz krize.

Pohvalio je grčki napredak u posljednjih godinu i pol dana, rast veći od očekivanog i smanjenje deficita. Schaeuble se osvrnuo i na smanjenje razlike u prinosima na njemačke i grčke obveznice.

– Europa je stabilna, financijska tržišta više nisu zabrinuta za budućnost eurozone i više nema rizika od prelijevanja krize – izjavio je Schaeuble na konferenciji koju je organizirao berlinski časopis Sueddeutsche Zeitung.

Istaknuo je i da krize vlasti i koalicijski pregovori više neće ugrožavati zajedničku valutu, no nije specificirao na koju zemlju misli.Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble izjavio je da više nema rizika od prelijevanja krize u eurozoni te da Grčka ne treba dodatne kredite za obuzdavanje krize. Jedino što trebaju je ispunjavanje aktualnih uvjeta programa za izlazak iz krize. Pohvalio je grčki napredak u posljednjih godinu i pol dana, rast veći od očekivanog i smanjenje deficita.

- Europa je stabilna, financijska tržišta više nisu zabrinuta za budućnost eurozone i više nema rizika prelijevanja krize - izjavio je Schaeuble na konferenciji koju je organizirao berlinski časopis Sueddeutsche Zeitung.

Komentara 1

KU
KuciloOro
11:40 24.11.2013.

Nema više opasnosti od prelijevanja krize, kriza je jako stabilna.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije