Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traženje partnera

'Nije istina da se povezuju Plodine i Engrotuš, ne znam tko to plasira'

plodine, mobing
Foto: Tomislav Miletić/Pixell
1/2
18.08.2014.
u 21:14

Tuš je s bankarima navodno ovih dana dogovorio reprogram 400 milijuna eura kredita uz uvjet da nađe strateškog partnera

– Neistinita je teza o povezivanju Plodina i Engrotuša, tko je i zbog čega plasira ne znam – kazao je za Poslovni dnevnik vlasnik riječkog trgovačkog lanca Mile Ćurković nakon što su slovenski mediji objavili, a hrvatski prenijeli, da bankari, konkretno vlasnica PBZ-a Intesa Sanpaolo, koja je kreditirala i Plodine i Engrotuš Mirka Tuša, traži integraciju tih trgovaca.

Tuš je već godinama u poslovnim problemima, s bankarima je navodno ovih dana dogovorio reprogram 400 milijuna eura kredita uz uvjet da nađe strateškog partnera. Jedina veza Plodina i Tuša, radi koje su možda i krenula ova nagađanja, objašnjava Ćurković, završila je još 2005., kada je od Mirka Tuša preuzeo prodajni objekt u Rijeci nakon njegove odluke da napusti hrvatsko tržište. Plodine su po prihodu drugi najveći hrvatski trgovac. Zanimljivo je da su od 2010. sa zaključno 2013. Plodine i lider Konzum ostvarili gotovo identično povećanje prihoda – Plodine su rasle 627, a Konzum 680 milijuna kuna.

>> Profitirat će svi u regiji: radnici, banke, špediteri, proizvođači...

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
22:04 18.08.2014.

Ne kaže se uzalud, gdje je dima, ima i vatre!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije