Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačao svoj portfelj

Nenad Bakić opet kupuje Varteksove dionice

Nenad Bakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
04.02.2014.
u 22:50

Predsjedniku uprave Varteksa javio je da je stekao više od 15 posto varaždinske modne kompanije

Nenad Bakić, financijski stručnjak i jedan od najvećih „igrača“ Zagrebačke burze, znatno je povećao svoj udio u varaždinskoj modnoj kompaniji Varteks. Podsjetimo, u Varaždinu je Bakić privukao pažnju prije točno godinu dana, kad je postao vlasnikom više od 10 posto Varteksovih dionica. Slična stvar dogodila se i u utorak, kad je Bakić javio da je prešao 15 posto.

Naime, 31. siječnja kupio je 2.019 dionica i sad ih ima 289.125, što predstavlja 15,052 posto glasačkih prava. Javio je to, u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, Varteksovu predsjedniku uprave Zoran Košćecu, koji pak je o tome, obavijestio burzu, Hanfu, Finu… Istu obvezu imao je i kad je prešao 10 posto dionica.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva Nenad Bakić ima samo 4,04 posto dionica, što znači da je ostatak njegovih dionica iza skrbničkih računa, što nam je i potvrdio u kraćem telefonskom razgovoru. Najviše dionica prema SKDD-u, njih 9,56 posto, nalazi se na osnovnom računu Varteksa d.d., a na popisu deset najvećih dioničara četiri su skrbnička računa.

>> Varteks objavio planove nakon predstečajne nagodbe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije