Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFER

Nakon smjene u NO IGH, Petar Đukan ušao u NO Dalekovoda

petar djukan
arhiva vl
14.06.2010.
u 15:27

Pošto je bivši predsjednik Mesić predložen u NO Ingre i nakon što je na mjesto Petra Đukana za predsjednika NO IGH postavljen bivši ratni premijer Franjo Gregurić, Đukan je sada ušao u NO Dalekovoda.

Nastavljaju se rošade u nadzornim odborima graditeljskih tvrtki. Pošto je bivši predsjednik Mesić predložen u NO Ingre i nakon što je na mjesto Petra Đukana za predsjednika NO IGH postavljen bivši ratni premijer Franjo Gregurić, Đukan je sada ušao u NO Dalekovoda.

Emotivni problemi

– Dalekovod je dobra tvrtka, vlasnici su me pozvali u Nadzorni odbor, a ja u Dalekovodu nemam emotivnih problema kao u IGH – rekao nam je smijući se Đukan koji je iz IGH nedavno otišao u mirovinu. Nagađalo se kako se s Jurom Radićem, šefom IGH, nije rastao u najboljim odnosima. Đukan pak tvrdi da ljubav nije pukla nego da mu je bilo vrijeme za mirovinu jer mu je 70 godina. I ulazak u Nadzorni odbor Dalekovoda doživljava kao mirovinu, kazao je u šali.

Đukanov prelazak u tu tvrtku i nije čudan jer je otprije poznata njegova povezanost s Dalekovodom. U većini građevinskih poslova, naime, najčešće zajedno sudjeluju IGH, Dalekovod i Konstruktor. Đukan je nekad bio i direktor IGH te najveći pojedinačni dioničar te tvrtke. Za razliku od Mesića i Gregurića, koji bi Ingri i IGH trebali osigurati poslove na stranim tržištima svojim političkim i poslovnim vezama, Đukan zasigurno u hrvatskom građevinskom lobiju ima najjače veze.

Dalekovod je pak u obavijesti Zagrebačkoj burzi jučer istaknuo i to kako je Glavna skupština prihvatila i raspored dobiti iz 2009. godine.

Pohvala upravi

Tako će se od 88,9 milijuna kuna, koliko iznosi neto dobit za prošlu godinu, 720.000 kuna izdvojiti za sve isplate članovima NO. Preostala dobit od 88,2 milijuna kuna rasporedit će se, kako stoji u obavijesti, u ostale rezerve društva. Uprava Dalekovoda dobila je pak razrješnicu za vođenje tvrtke u 2009. godini uz pohvalu da je postigla iznimno dobar poslovni rezultat u prošloj godini koju se obilježile kriza i recesija.

Komentara 4

PI
pile
21:24 14.06.2010.

Počelo je....sada kao domino efekt..., jedan po jedan će grcati. Samo se mogu spasiti IGH, Konstruktor i Dalekovod ako država baci kost kroz projekte itd... A INGRA nije ništa bolje, zna se da Mesić i komp., su tamo parkirali svoje...

DE
dezire
07:11 15.06.2010.

da damirt. u pravu si uvjek takvi odu na samo bolje mjesto. smradovi.

OB
-obrisani-
19:58 14.06.2010.

sjetite ,se smsektove lakrdijainaije ka igh nije htio dati dozvolu ingri za zagrebačku arenu,al idemo redom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije