Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFORMATIZACIJA TURIZMA

Nakon HT-a i Vipnet oprema hotele ICT rješenjima

Plaža
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.06.2017.
u 23:12

Aplikacija Mobilni hotel gostu omogućuje da ključ, naručivanje u sobu, otvaranje garaže i GPS navigaciju dobije na mobilnom uređaju

Mali, luksuzni One Suite Hotel nedaleko od Dubrovnika, koji će za dva tjedna primiti prve goste, nije poseban samo po tome što će gosti s mobitelom otvarati vrata soba već je i test novog modela informatizacije hrvatskog turizma.

Vipnet je jučer s pulskom IT tvrtkom Interfost Technologies predstavio mobilnu aplikaciju Mobilni hotel. Aplikacija gostu hotela omogućuje da ključ, naručivanje u sobu, otvaranje garaže pa čak i GPS navigaciju dok je na plaži dobije na svojem mobilnom uređaju.

Hotelu pak da dobije nove mogućnosti da gostu potakne na potrošnju, a da sve to bude integrirano sa svim ostalim IT sustavima. Lukša Jakobušić, vlasnik i direktor tvrtke Brenum, koja je investirala u One Suite Hotel, kaže da ga je nemalo iznenadilo kad je otkrio da u Hrvatskoj nema sistemskih integratora za turizam. zato su, kaže, ušli u pilot projekt s Vipnetom.

Alen Gojčeta, direktor ICT-a u Vipnetu kaže da je ova suradnja za njih početak novog pristupa prema turizmu.
– Naš pogled u budućnost je izgradnja ekosustava i unutar toga pronalazak prostora za zaradu i unapređivanje vrijednosti. Danas nastupamo više kao cloud provider i integrator, a sutra kao nositelj lanca vrijednosti u ekosustavu – kaže Gojčeta.

Da postoje veliki planovi telekoma u turizmu pokazuje i primjer HT-a. U najvećem operateru navode da su do sada odradili više od 150 projekata u turističkoj industriji. – Opremili smo hotele s cjelovitim ICT rješenjima: od bazičnih usluga poput WiFi-a i IP telefonije pa sve do pametnih rješenja poput hotelskih PMS sustava, pametnih soba, Hotel TV-a, Digital signage-a, Videonadzora, e-punionica i e-bicikala, a ta rješenja odgovaraju potrebama hotela svih veličina i profila – zaključuju u HT-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije