Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja

Nagrađeni najbolji poslodavci koji zapošljavaju osobe s invaliditetom

invalidi
arhiva VL
21.01.2011.
u 13:00

Nagradu su dobili obrt Promus IT vlasnika Marka Slavečkog, tvrtka Zaštita Jurenec te poduzeće Kuehne&Nagel

U Zagrebačkom hotelu Esplanade danas su dodijeljene nagrade za poslodavca godine koji zapošljava osobe s invaliditetom za 2010. godinu. U suradnji Fonda za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, portala MojPosao, Programa ujedinjenih naroda za razvoj - Hrvatska (UNDP), Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske obrtničke komore i predstavnika civilnog društva, četvrtu godinu zaredom dodijeljena je nagrada „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“.

Nagradu je, u kategoriji malih poduzeća, osvojio obrt Promus IT vlasnika Marka Slavečkog, u kategoriji srednjih poslodavaca tvrtka Zaštita Jurenec d.o.o. te u kategoriji velikih poduzeća tvrtka Kuehne&Nagel d.o.o. Nagradom se želi skrenuti pozornost hrvatske javnosti na problematiku zapošljavanja osoba s invaliditetom upozoravajući na pozitivne primjere iz hrvatske prakse, s krajnjim ciljem senzibiliziranja poslodavaca na brojnije zapošljavanje osoba s invaliditetom, piše u obrazloženju nagrada. Učinak koji se želi postići nagradom je da se zapošljavanje osoba s invaliditetom stavi u pozitivan kontekst ravnopravnog sudjelovanja na tržištu rada na osnovi specifičnih kompetencija i vještina.

Nagradom se nagrađuju poslodavci koji su prepoznali kvalitete i mogućnosti osoba s invaliditetom te im osigurali radna mjesta koja najbolje odgovaraju njihovoj preostaloj radnoj sposobnosti, uključujući ih u radnu sredinu i na taj način promičući poštovanje različitosti na radnome mjestu.

Prošle godine nagradu su osvojili: Zvijezda d.o.o., ustanova Zlatne ruke i Srednja strukovna škola Varaždin.

Ove godine dodijeljena je i posebna nagrada ustanovi URIHO za izniman doprinos profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Ključne riječi

Komentara 7

SV
svarun
15:23 21.01.2011.

@lutomirski - a zasto komentiras prije nego sto tekst procitas sa RAZUMIJEVANJEM!??? u tvojem slucaju vrijedi ona stara: bolje sutjeti i biti smatran budalom, nego progovoriti i odkloniti svaku sumnju...pa ti sad razmisljaj...ako si sposoban za to...

OB
-obrisani-
16:12 21.01.2011.

Lutomirski čita samo polovicu naslova vijesti. Takve \"novinari\" vole najviše. Inače, vrlo pohvalna akcija.

LU
lutomirski
13:44 21.01.2011.

Vi stalno dajete nekakve pohvale,nagrade, znacke, kako se zovu ove danica, kralja neznam kojega itd. isto kao u komunizmu, heroj, ovaj heroj onaj, kad vidim one starce i baburine u Rusiji sa onim znackama koje im vise na onim jeftinim odjelima, pa to je za smijanje i sprdanje, tako kao u Hrvatskoj, kad je bTudman djelio Daniu cistacicu....kako bi bilo da dajete nekakve pohvale tome koji najvise ima produkcije i ekportira u inozemstvo, to bi bilo nesto realno jer tu dolazi novac kojega drzava moze upotrebiti,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije