Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
viktor lenac

Na mjesto potonule "sedmice" stigao novi dok

viktor lenac (1)
Foto: Goran Kovacic/Pixsell
1/4
20.07.2012.
u 17:44

Dok RI 38 kupljen je dijelom novca iz kredita HBOR-a od 129 milijuna kuna namijenjenog novom investicijskom ciklusu remontnog brodogradilišta

U remontnom brodogradilištu Viktor Lenac u Kostreni danas je u rad pušten Dok RI 38, novi dok dotegljen prije tri tjedna iz ukrajinskog brodogradilišta Pallada u kojem je izgrađen. Zauzeo je mjesto potonulog doka 7, a služit će za remont i preinake manjih tankera, trajekata i putničkih brodova. Dok je dug 139 i širok 32 metra, nosivost mu je 8500 tona, a vrijedan je oko sedam milijuna eura. Kupljen je dijelom novca iz kredita HBOR-a od 129 milijuna kuna namijenjenog novom investicijskom ciklusu remontnog brodogradilišta.

– Uz postojeća dva, ovaj novi dok omogućit će nam veću fleksibilnost u prihvatu brodova svih veličina, kazao je na prigodnoj svečanosti predsjednik uprave Robert Škifić, dodajući da mu je prednost ta što može primiti više od polovice brodova koji plove Mediteranom. Njegovo puštanje u rad oslobodit će dio kapaciteta postojećih, većih dokova, posebno velikog Doka 11 koji može primiti brodove do 300 metara dužine.

Komentara 1

JA
james49
18:21 20.07.2012.

Pa kaj to nisu oni sami znali isprojektirati i izraditi. Ili bilo koje brodogradilište u Hrvatskoj? Nije ni čudno kaj sva brodogradilišta idu vrit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije