Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Na 60 posto mladih roditelji nisu utjecali prilikom izbora zanimanja

filozofski fakultet,studenti,ffzg
Patrik Macek/PIXSELL
06.02.2013.
u 11:40

Na 28 posto ispitanika roditelji su imali utjecaj, ali ne potpunosti. Ispitanici navode kako su ih roditelji usmjerili na pravi put i motivirali na veći poslovni uspjeh

Portal Educentar istražio je u kojoj mjeri na izbor zanimanja utječe obrazovanje i poslovno dostignuće roditelja, a više od polovice odnosno 60 posto ispitanika tvrdi da se pri izboru zanimanja nisu vodili poslovnim uspjehom roditelja i njihovog usmjerenja, izvijestio je portal MojPosao.

Na 28 posto ispitanika roditelji su imali utjecaj, ali ne potpunosti. Ispitanici navode kako su ih roditelji usmjerili na pravi put i motivirali na veći poslovni uspjeh, a priznali su da imaju bolje mogućnosti nego što su imali njihovi roditelji.

Samo 12 posto ispitanika bilo je pod izravnim utjecajem svojim roditelja prilikom odlučivanja o smjeru školovanja.

Neki ispitanici su  priznali da ih je utjecaj roditelja odveo na krivi put te da su pogriješili što su ih poslušali.  

>> Najpoželjniji poslodavac je dm, slijede T-HT i Agrokor

Komentara 2

ME
mellifera196666
15:08 06.02.2013.

Kod nas je normalno da se kod nekih obitelji čim se dijete rodi zna gdje će raditi.To se odnosi na obitelji koje s koljena na koljeno prenose zapošljavanje u državnim službama,ostalima kako se tko snađe.

OD
Odiseja
15:29 06.02.2013.

Daj, ne lupetaj. A sto bi onda trebalo tek reci o odvjetnicima, javnim biljeznicima, lijecnicima.....samo javni biljeznici su si barem 7 narastaja osigurali javnobiljeznickim "poslom" i bogatstvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije