Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERE

Monique Peters na čelu Karlovačke pivovare

pos-monique-txt.jpg
import
22.05.2006.
u 12:24

Monique Peters nova je predsjednica uprave Karlovačke pivovare, a dolazi na mjesto Alle Ypme koji je na toj poziciji privremeno zamijenio razriješenog Erika Jana Schoeversa. Petersova od 1992. godine radi za Heineken International, a u Karlovačku pivovaru stigla je s položaja predsjednice Upravnog i Nadzornog odbora Heinekenove pivovare Le Grande Brasserie u Novoj Kaledoniji.

Dotad je u Amsterdamu radila kao direktorica za poslovni razvoj regije srednje i istočne Europe. Prethodno je bila zadužena za poslovne operacije Heinekena u Velikoj Britaniji. Iskustvo je stekla i kao direktorica za međunarodni marketing u Heinekenovoj središnjici u Amsterdamu te kao direktorica marketinga u pivovari Heineken Nizozemska.

Prokurist i glavni portfolio menadžer u AZ obveznom mirovinskom fondu Davor Doko imenovan je u upravu Allianza ZB, društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom. U AZ obvezni mirovinski fond došao je 2002. godine na mjesto portfolio menadžera zaduženog za upravljanje dioničkim dijelom portfelja. Prije toga radio je kao portfolio menadžer investicijskih fondova Zagrebačke banke. Rođen je 1974. godine u Subotici, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U dosadašnjem radu sudjelovao je u analizi financijskih tržišta, izradi investicijske strategije, konstrukciji portfelja, trgovini, rebalansiranju i monitoringu portfelja. Licencirani je upravitelj mirovinskih fondova od 2004. godine.

Iz tvrtke Utilis u King-ICT prešao je Davor Vinčić. Preuzeo je poziciju voditelja Ureda za vođenje projekata. U Utilisu se bavio vođenjem projekata razvoja softvera i upravljanjem kvalitetom, a prije toga radio je kao direktor Microsoft programa u poduzeću IN2. Voditeljske i stručne poslove obavljao je i u poduzeću Microlab te u Hrvatskoj narodnoj banci. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Nositelj je certifikata Certified Project Manager te titule MSF Practitioner.

Edgar Van Ommen imenovan je direktorom Falkensteiner hotela & odredišta, zadužen za njihovo poslovanje u Hrvatskoj, Austriji i Češkoj. U dosadašnjoj karijeri bio je izvršni direktor tvrtke Sony Berlin, stariji potpredsjednik tvrtke Sony Europe, član uprave Arabella Sheraton Hotelmanagementa, a na menadžerskim pozicijama radio je i u tvrtkama Southern Sun Hotels, Sun International Hotels, Mandarin Hotels International, Kempinski Hotels & Resorts i Ramada/Renaissance Hotels.


Dobitnica: Biserka Fižulić

Operativna dobit Magma Grupe od 36,3 milijuna kuna povećala se lani 152,26 posto u odnosu na 2004. godinu. Dobit prije oporezivanja čak je 20 puta veća nego prethodne godine, što, kažu u tvrtki, prijašnjih godina nije bilo moguće. Neto je dobit rasla sa 699.000 kuna na 26,8 milijuna kuna.


Gubitnik: Željko Čović

Američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) zaprijetila je Plivi da joj neće dati zeleno svjetlo ni za jedan proizvod dok ne ukloni propuste vezane uz održavanje laboratorija. Osim toga, usprkos rastu na tržištu generika, tromjeseučni Plivini rezultati pokazuju 32-postotni pad neto dobiti te pad operativne dobiti prije poreza i kamata od čak 61,6 posto.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije