Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gubitak 291 mil. funti

Monarch otišao u stečaj, 860.000 putnika ostalo bez svojih letova

Monarch Airlines
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.10.2017.
u 00:40

Monarch je peta najveća aviokompanija u Velikoj Britaniji. Lani je prevezao 6,3 milijuna, a u Hrvatskoj je letio za Zagreb i Dubrovnik.

Britanska aviokompanija Monarch Airlines jučer je zbog proglašenja stečaja otkazala sve svoje letove na kojima je samo jučer trebalo biti oko 110.000 putnika u 11 zemalja.

Britanska Agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA) uključila se u koordiniranje letova kako bi ti putnici ipak stigli na svoja odredišta odnosno vratili se u Veliku Britaniju. U tu akciju bit će ukupno uključeno 30 zrakoplova. Zbog stečaja Monarcha ukupno je više 860.000 ljudi ostalo bez letova koje su bukirali preko te aviokompanije.

Letjeli za Zagreb i Dubrovnik

Monarch je letio i u Hrvatsku i to za Zagreb i Dubrovnik. Putnike iz ta dva grada jučer su prevezli u Britaniju zamjenski zrakoplovi prema redu letanja koji je bio i predviđen za Monarchove zrakoplove. Monarch je peta najveća aviokompanija u Britaniji, a lani je prevezao 6,3 milijuna putnika na 40 destinacija. Iz Britanije je letio s londonskih aerodroma Gatwick i Luton te iz Birminghama, Leedsa i Manchestera. Kompanija je prijavila za prošlu godinu gubitak od čak 291 milijun funti.

Uzrok tom kolosalnom gubitku su teroristički napadi u Tunisu i Egiptu, povećana konkurencija i slaba funta. Na web stranici kompanije putnici mogu dobiti sve potrebne informacije o zamjenskim letovima. 

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije