Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE ROKA

MOL isporučio prvu naftu iz nalazišta Scolty&Crathes

berislav gašo
22.11.2016.
u 20:57

Isporuka dolazi nešto više od godinu dana nakon što je odobreno ovo razvojno polje.

MOL grupa izvjestila je kako je došlo do prve isporuke nafte iz nalazišta Scolty&Crathes koje se nalazi u Sjevernom moru.

- Vrlo smo zadovoljni što smo potvrdili isporuku prve nafte sa razvojnog polja Scolty&Crathes u Sjevernom moru. Želim zahvaliti EnQuestu, operatoru i našem partneru, kao i svim uključenima, na ovom značajnom ushjehu za ovaj složeni projekt. Izvrsna izvedba provedena je uz veliki trud i odličnu suradnju među svima. Osim toga, ovo je dobar primjer onoga što se može postići strategijom gospodarskog oporavka u praksi - naglasio je dr. Berislav Gašo, izvršni dopredsjednik MOL Grupe.

Isporuka dolazi nešto više od godinu dana nakon što je odobreno ovo razvojno polje. Isporuka je ostvarena prije roka, a troškovi se planiraju na 15 dolara po barelu. MOL-ov partner EnQuest drži 50 posto udjela na ovom polju. Bušenje provode Sten, Techip i Petrofac. Polje ScoltyCrathes je jedino offshore polje u Sjeverom moru kojemu je Velika Britanija dala odobrenje za razvoj u 2015. godini.

>> MOL do 2030. želi postati vodeća kemijska grupa u srednjoistočnoj Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije