Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoze

MMF: Pomoć Irskoj dobro napreduje, ali uz određene rizike

irska prosvjed
AFP/Pixsell
23.05.2011.
u 09:29

Irsko gospodarstvo, nekad poznato kao „keltski tigar“, ostvarit će, prema procjenama MMF-a, u 2011. godini rast BDP-a od 0,6 posto, a u 2012. od 1,9 posto.

Međunarodni monetarni fond priopćio je da realizacija programa financijske pomoći Irskoj dobro napreduje, no da još uvijek postoje određeni rizici. Slab gospodarski rast, visoka nezaposlenost, sniženje kreditnog rejtinga te ostali problemi rizici su koji mogu proizaći iz europske dužničke krize, objašnjavaju iz MMF-a.

Vanjska klima postala je nepovoljna pa je od ključne važnosti odlučna primjena mjera, kaže se u izvještaju o realizaciji programa pomoći vrijednog 85 milijardi eura, odobrenog u studenom 2010. godine.

Irsko gospodarstvo, nekada poznato kao „keltski tigar“ zbog dvoznamenkastog rasta ukupnog domaćeg proizvoda prije krize koja je počela prije tri godine, ostvarit će, prema procjenama MMF-a, u 2011. godini rast BDP-a od 0,6 posto, a u 2012. od 1,9 posto.

Ključne riječi

Komentara 1

AP
apolon
11:16 24.05.2011.

ova prognoza rasta BDP Irske od strane MMF na mene je imao isti učinak kao i lupanje targeta nekih vrlih tehno-crtkarija na Zg. burzi, navek je BULL..!!!!! dok istovremeno Irska i njezino bankarstvo više sliče Islandu nego Grčkoj!!!zino bankarstvo više sliče Islandu nego Grčkoj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije