Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESKALACIJA SUKOBA

Ministarstvo: Sukob u Brodosplitu šteti interesima radnika

brodosplit,škver
Ivo Čagalj/PIXSELL
15.03.2013.
u 16:45

Ministarstva će sljedeći tjedan pozvati socijalne partnere na zajednički sastanak

U povodu posljednjih događanja u Brodosplitu, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je priopćenje u kojemu poziva socijalne partnere da, u interesu radnika i očuvanja radnih mjesta, što je prije moguće uspostave socijalni dijalog.

"Socijalni partneri moraju zajednički snositi odgovornost za budućnost tvrtke te su dužni usmjeriti sve svoje napore u postizanje dogovora o mjerama koje je potrebno poduzeti u cilju normalizacije odnosa i stanja u Brodosplitu. Eskalacija sukoba između sindikata i poslodavaca šteti interesima radnika te produbljuje ionako teško stanje u toj tvrtki", navodi se u priopćenju.

"U cilju prevladavanja nastale situacije Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Ministarstvo gospodarstva pozvat će sljedeći tjedan socijalne partnere na zajednički sastanak, kako bi se uz posredovanje dvaju ministarstava uspostavio konstruktivni socijalni dijalog", zaključuje se.

>> Zaposlenik Brodosplita zaprijetio smrću Tomislavu Debeljaku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije