Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naftni derivati

Ministarstvo: od sutra moguće poskupljenje goriva

gorivo dizel benzin
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
30.11.2015.
u 15:06

Napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

Cijene benzina od sutra bi mogle porasti između 20 i 22 lipe po litri, a dizelskih goriva oko 5 lipa po litri, objavilo je Ministarstvo gospodarstva.

- Prema današnjem izračunu, zbog rasta cijena naftnih derivata na Mediteranu od čak 5,6 posto i dizela za 0,6 posto u odnosu na prošli tjedan te istodobnog rasta tečaja američkog dolara od 0,85 posto, cijene motornih goriva će od sutra vjerojatno rasti. Cijene benzina bi tako od sutra mogle poskupjeti između 20 i 22 lipe po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla poskupjeti oko 5 lipa po litri- navode iz Ministarstva.

Napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

Podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva. 

>> Nastavlja se pad cijena motornih goriva 

>> Ministarstvo gospodarstva za sutra najavilo pad cijena goriva

Komentara 3

LI
lipnjak
15:49 30.11.2015.

Ma to je šala neka.

LI
lipnjak
15:50 30.11.2015.

A moguće je da hrvatska raste...

TH
than
23:59 30.11.2015.

Ne znam samo kome Zoki i ostali prodaju maglu.. Valjda onima koji su glasali za njih... Cijena derivata se u niti jednoj drzavi na svijetu ovako ne mijenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije