Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganja

Ministar Maras: Hrvatske tvrtke imaju što ponuditi Kini

gordan maras
Slavko Midžor/PIXSELL
02.11.2012.
u 17:06

Govorilo se i o korištenju kredita od 10 mlrd. dolara koje NR Kina predviđa za promicanje suradnje sa 16 europskih zemalja

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sa zamjenikom kineskog ministra trgovine Gao Huchengom potpisao je memorandum o izradi studije za osnivanje zajedničke gospodarsko-tehnološke zone. Memorandum je potpisan nakon radnog sastanka na kojem se govorilo i o korištenju posebnog kredita od deset milijardi američkih dolara koje NR Kina predviđa za promicanje prijateljstva i suradnje sa 16 zemalja središnje i istočne Europe. Izaslanstvo kineskog Ministarstva trgovine pozvalo je Hrvatsku da što prije pripremi projekte za njih.

– Moramo razgovarati o tome da hrvatske kompanije imaju što ponuditi u Kini, prije svega se to odnosi na prehrambenu industriju, tehnološke kompanije koje razvijaju proizvode visoke dodane vrijednosti, ali, naravno, i o razvoju na području turizma – rekao je Maras nakon sastanka.

>>Kinezima ponudili riječku luku te koncesiju za autoceste

Komentara 16

TM
tom milles
18:06 02.11.2012.

Imamo za ponuditi jeftinu radnu snagu,toga bar imamo na izvoz, svakako.radne snage u Hrvatskoj ima ,uvijek je i bilo no posla nema osim za članove partije,ove il one sasvim je svejedno...!

CA
cavecanem
18:14 02.11.2012.

hrvatska kinezima može ponuditi visoku tehnologiju? halo maras, u kojem ti paralelnom svemiru živiš?

AN
Android
17:52 02.11.2012.

Za početak - počnimo izvoziti iz Hrvatske u Kinu njihov luk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije