Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor

Microsoft tuži Motorolu zbog kršenja zaštićenih patenata

droid
Rueters
02.10.2010.
u 12:53

Proizvođač softvera smatra da Motorolini telefoni, koji koriste Googleov softver Android, baziran na Microsoftovoj tehnologiji, krše njihova autorska prava.

Zbog korištenja patenata i tehnologija u pametnim telefonima  Microsoft je odlučio tužiti Motorolu. Tvrde  dasu  povrijedili devet zaštićenih patenata.

Proizvođač softvera smatra da su Motorolini telefoni, koji koriste Googleov softver Android, dodatno ojačani Microsoftovom tehnologijom te da  krše njihova autorska prava. Funkcije uključuju sinkronizaciju e-mailova, kalendara i kontakata. 

Microsoft je podnio tužbu federalnom sudu, ali i Komisiji za međunarodnu trgovinu, prenosi BBC. Terete ih da su zloupotrebljavali tehnologiju od 2003. do 2007. godine, bez obnavljanja licence. Posebno su istaknuli modele Motorola Droid 2 i Motorola Charm smartphone, premda se tužba ne odnosi samo na te modele.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MY
mycropht
18:36 02.10.2010.

Ako netko prepozna članak kao sumnjivi prijevod nekoga tko, čini se, o temi ne zna baš previše, može pogledati o čemu se to radi na npr. slijedećoj adresi: http://www.microsoft.com/presspass/press/2010/oct10/10-01statement.mspx

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije