Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Merkel otvorila najveću tvornica Nestlé Dolce Gusta u Europi

nestle
Foto: Jens Büttner/DPA/PIXSELL
1/3
03.06.2013.
u 15:18

Očekuje se da će u tvornici vrijednoj 220 milijuna eura biti otvoreno oko 450 novih radnih mjesta

Nestlé je najavio početak gradnje nove tvornice u Njemačkoj koja predstavlja najveću investiciju te kompanije u Europi. Na proslavi postavljanja temeljca za izgradnju tvornice Nescafé Dolce Gusto, generalnom se direktoru kompanije Nestlé, Paulu Bulckeu, pridružila i njemačka kancelarka Angela Merkel. Očekuje se da će u tvornici vrijednoj 220 milijuna eura biti otvoreno oko 450 novih radnih mjesta kada bude radila punim kapacitetom.

– Unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, vjerujemo u snagu Europe. Uvjereni smo da je rast moguć. Zbog toga ne samo sada, već kontinuirano investiramo u europsko tržište, inovacije, moderne tehnologije i visoko kvalificiran kadar. Ova je tvornica, ne samo najveća investicija u Njemačkoj, nego i jedna od najvećih Nestlé investicija u Europi. Ona potvrđuje našu posvećenost Njemačkoj i dokaz je našeg dubokog povjerenja u zemlju gdje uspješno poslujemo već 110 godina – izjavio je P. Bulcke.

Tržište Njemačke na globalnoj je razini četvrto najveće tržište na kojem posluje kompanija Nestlé, a prvo po prodaji brenda Nescafé Dolce Gusto. Tvornica u Schwerinu bit će treći proizvodni pogon koji isključivo proizvodi Nescafé Dolce Gusto, nakon Tutburyja u Velikoj Britaniji i Girone u Španjolskoj. Nova će tvornica Nestléa proizvoditi oko dvije milijarde kapsula godišnje za tržišta Njemačke, Skandinavije i istočne Europe.

>>Maggi najbolji svjetski brend u prehrambenoj industriji

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije