Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponuda

Mercator objavio da namjerava preuzeti Pivovarnu Laško

mercator
Sanjin Strukić/Pixsell
22.12.2011.
u 19:05

Zanimljivo je da Pivovarna Laško sama i preko svojih tvrtki posjeduje 23,4 posto Mercatora.

Iako je iz Agrokora nekoliko sati prije poručeno da ne odustaje od kupnje Mercatora, danas kasno poslijepodne Mercator je priopćio da namjerava preuzeti Pivovarnu Laško, javlja Poslovni dnevnik.

Mercator je o tome obavijestio i slovensku Agenciju za trgovanje vrijednosnim papirima (ATVP). Zanimljivo je da Pivovarna Laško sama i preko svojih tvrtki posjeduje 23,4 posto Mercatora.

Iz Mercatora najavljuju da bi strateškim povezivanjem došlo i do restrukturiranja Pivovarne Laško kako bi ostvariti pozitivne ekonomske i financijske rezultate.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 43

GE
Gec
19:31 22.12.2011.

ZLOvenci pretaču iz šupljeg u prazno, na kraju će sve njihove promašaje i igre platiti slovenski porezni obveznici.....ZLOvenska posla...ta mante ih..

DU
Deleted user
19:33 22.12.2011.

Dolazi do bizarnog raspleta jer je prvi put zbrejkan Agrokor via državna agencija SLO za zaštitu od monopola i to kao razlog navedena vertikalna integracija. Bizarnost je u tome što Agrokor u tom trenutku imao NULA trgovina u SLO pa kako je uopće dospio pod sječivo državne protumonopolne agencije, e to je stvarno birokratski \"čudež\". Kako možeš ići u smjeru monopol s NULA prodajnih mjesta. Drugi \"čudež\" je bio prigovor o vertikalnoj integraciji jer Agrokor doista ima u Hrvatskoj i Srbiji te BiH niz prehrambenih tvrtki i istodobno maloprodajnu mrežu (Konzum, Idea), ali u Sloveniji nema ni jedno niti drugo pa ostaje misterija birokratskog uma kako su uspjeli \"nakititi\" Agrokor s vertikalnom integracijom. A pazite ovo - u trenutku kad je objelodanjena ta platforma je Pivovarna Laško imala skoro četvrtinu dionica Mercatora i veselo prodavala svoje proizvode na policama Mercatora pa ta vertikalna integracija nije bila ubod u oko slov. regulatornom tijelu. I što će tek biti sad kad će se Mercator naći u poziciji da ima i golemu vlastitu proizvodnju napitaka i piva, kome će sad smetati vertikalna integracija. Igre s jedinim ciljem diskvalificirati Todorića!

SC
Scanius
19:22 22.12.2011.

Mercator je svakako respektabilna firma i ne vidim razloga ni prepreka zasto to nebi i izveo. Znaci Mercator dobiva 23 posto sebe sto skupa sa paradrzavnim fondovima i bankama iznosi vise od pola i Mercator postaje opet drzavni. A sasa njime i Pivovarna Lasko i Union :) Nije lose hehe, zah*****i su ovi slovenci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije