Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD PRODAJE

CERP-u nije stigla ni jedna ponuda za Meiso s 480 zaposlenih

Meiso
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list
13.03.2015.
u 07:00

Tvrtka iz Goričana čijeg se udjela država pokušava riješiti ima 480 zaposlenih, a uteg od 15,3 milijuna kuna ostavila joj je bivša uprava

Propao je još jedan prokušaj da se država riješi 78,86% udjela u obućarskoj tvrtki Meiso iz Goričana. Na javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 48.891 dionice nominalne vrijednosti 14,667.300 kuna nije stigla nijedna ponuda.

Upravu Meisa, koji zapošljava 480 radnika i prodaje se već 10-ak godina, to nije iznenadilo.

– Na prodaju smo dva puta godišnje. Radimo, isplaćujemo plaće na vrijeme i plaćamo poreze. Trudim se održati tvrtku, neka nas puste na miru – kaže direktorica Snježana Dominić. Prije pet godina radnici su ponudili jednu kunu za kupnju državnog udjela, no uteg je dug koji je ostavila bivša uprava. S kamatama se popeo na 15,3 milijuna kuna, od čega je osam milijuna glavnica. Uprava i radnici od države traže da taj dug otpiše pa da mogu nastaviti s poslovanjem i javljati se na natječaje za potpore.

U protivnom, prijeti im stečaj. A posla ima. Svaki dan izrade 3400 pari obuće za domaće i strane partnere. Planiraju zaposliti još 50-ak ljudi, a već im je stiglo 900 molbi!

>>Česi bacili oko na Čateks, Meiso na čekanju

>>Radnici Meisa masovno izlaze iz sindikata i daju podršku direktorici

Komentara 3

TH
than
10:44 13.03.2015.

Nisam bas upucen, ali 3400 pari obuce i 480 radnika. To po zaposlenom dnevno ispade nesto oko 7 pari obuce. Odnosno na radni sat oko jedan par po zaposlenom. Nekako mi se to cini malo za place, rezije, amortizaciju.

BU
BubyZG
09:47 14.03.2015.

Po osnujte nekoliko d.o.o. poduzeća, kao što su to mnogi radili. Dugove ostavite na ovom poduzeću, a poslovanje nastavite u novoosnovanim doo-ima. Stara je poslovica među poduzetnicima : " J.b.š poduzetnika koji nema bar pet d.o.o.-a ".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije