Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WMF Rovinj

Mediji ne smiju podleći konstruiranim aferama

milinović
Foto: Grgur Žučko/pixsell
27.09.2015.
u 16:45

Najbolja vijest za medije je što će kampanja biti reLAtivno neizvjesna i što će se teme mijenjati

Predizborna kampanja bit će relativno neizvjesna, teme na kojima će počivati mijenjat će se iz dana u dan, a to je za medije najbolja vijest, poruka je urednika vodećih medija u Hrvatskoj koji su o načinu na koji će pratiti izbore raspravljali na Weekend media festivalu u Rovinju. Urednici su istaknuli da mediji neće odabrati stranu, iako je Igor Alborghetti priznao da će Telegram javno podržati jednu od političkih opcija.

Večernji list neće se prikloniti nijednoj opciji. Vlasnici Večernjeg lista nikada nisu odabirali koga će podržati. Svima ćemo dati prostor da predstave svoje ideje – istaknuo je Zdravko Milinović, član uredničkog kolegija Večernjeg lista. Upozorio je da mediji ne smiju podleći objavi afera koje konstruira “stranačko i političko podzemlje”, a koje očekuje iz jednog i drugog političkog tabora.

– Priču treba objaviti, ali tek nakon što se dobro provjeri i uvjeri u njezinu autentičnost – poručio je Milinović. S njim se složio i Gojko Drljača, zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista, istaknuvši da treba sačuvati dignitet medija dobro provjeravajući informacije koje medijima stižu u predizborno vrijeme. Iako dnevne novine zadržavaju ulogu kreatora javnog mišljenja, čitatelji traže informaciju na različitim platformama. Ivona Čulo iz Adria Medije naglasila je važnost prilagodbe novim navikama potrošača. – Mobilni sadržaji postaju ključni jer istraživanja pokazuju da ljudi dnevno 221 put pogledaju na mobitel. Više se pažnje mora posvetiti i videosadržajima jer procjene govore da će do 2018. 80 posto sadržaja biti u videoobliku – kazala je Čulo.

>> Od mrežne ekonomije do Laibacha i izbora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije