Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZimpact

Maras: Nastavit ćemo s daljnjim ukidanjem parafiskalnih nameta

Gordan Maras (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
18.09.2013.
u 14:39

Vrlo nam je važno da u zakonodavni proces uključimo poduzetnike i gospodarstvenike. S ovim projektom lakše ćemo ostvariti dio ciljeva Vlade, kaže ministar

Nakon završene prve faze projekta Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice (BIZimpact), počinje druga faza projekta s ciljem daljnjeg poboljšavanja poslovne klime i konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg gospodarstva.

Projekt je dio programa „Regionalna konkurentnost“ koji je financiran sredstvima IPA programa Europske unije i Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 1,5 milijuna eura.

– Vrlo nam je važno da u zakonodavni proces uključimo poduzetnike i gospodarstvenike. S ovim projektom lakše ćemo ostvariti dio ciljeva Vlade, a to su: uspostava dijaloga s poduzetnicima, usvajanje dobrih i kvalitetnih zakona te unapređenje poslovnog okruženja u Hrvatskoj kako bi ulagači stekli pravnu sigurnost kakvu imaju u većini zemalja EU. Također, nastavit ćemo s daljnjim ukidanjem parafiskalnih nameta. Ističem da je Vlada dosad smanjila nelikvidnost za 10 milijardi kuna što je znatan uspjeh – rekao je na predstavljanju projekta u Muzeju Mimara u Zagrebu Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Glavni korisnik projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta, dok su ostali korisnici: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i inovacije (HAMAG INVEST), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)i Hrvatski savez zadruga (HSZ).

Tijekom provedbe projekta radit će se na informiranju poslovne zajednice o budućim učincima u zakonodavnim područjima koja su ključna za poslovanje u Hrvatskoj, procjeni njihovih ekonomskih učinaka, razvoju javno-privatnog dijaloga, širenju informacija i podizanju svijesti te razvoju kapaciteta korisnika projekta za organiziranje informativnih kampanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije