Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podravka

Ljubo Jurčić odbio poslušnost Vladi i nije glasovao za Vitkovića

podravka
Marijan Sušenj/PIXSELL
31.05.2010.
u 11:31

Protiv Vitkovića glasovali predstavnik fondova Dubravko Štimac i Polančecova prijateljica Ksenija Horvat, a za njega “domaća trojka” i Miljenko Javorović

Iako su se pred novinarima rukovali i odglumili da su razmirice prošlost, Ljubo Jurčić, šef Podravkina Nadzornog odbora, i Miroslav Vitković, koji je dobio novi petogodišnji mandat na čelu uprave, ostali su na suprotnim pozicijama. Jurčić nije digao ruku za Vitkovića na današnjem glasovanju na sjednici NO-a, nego je ostao suzdržan.

Javorović poslušan

Drugi predstavnik države u NO-u Miljenko Javorović bio je “na liniji” dogovora između premijerke Jadranke Kosor i šefa HSS-a Josipa Friščića te dao presudan, četvrti glas za Vitkovića. Za njega su, kako se očekivalo, još glasovali lokalni, koprivnički članovi NO-a Dražen Sačer (HSLS), Nikola Gregur (HDZ) i Karmen Antolić, šefica gradskog HSS-a, a protiv su bili Polančecova prijateljica i formalno predstavnica radnika Ksenija Horvat i predstavnik institucionalnih investitora Dubravko Štimac.

– Nadzorni odbor donio je odluku, a intimna je stvar pojedinih članova kako su glasovali – nije Jurčić želio razgovarati o situaciji u kojoj šef Podravkine uprave nema podršku šefa NO-a.

Također nije želio komentirati činjenicu da je protiv Vitkovića bio predstavnik institucionalnih investitora, koji su se na zadnjoj skupštini dioničara pojavili sa 50-postotnim utjecajem. Ni Štimac jučer nije želio komentirati Vitkovićevo imenovanje. Međutim, neslužbeno se doznaje kako je prije početka sjednice održan neformalan sastanak na kojemu je Jurčić “domaćoj trojki” u NO-u ponudio proširenje uprave s pet na sedam članova i kompromis: Vitković i njegova ekipa plus dva člana po izboru institucionalnih investitora, ali to je glatko odbijeno. Fondovi time sigurno neće biti zadovoljni, a tek će se vidjeti jesu li spremni ostvariti najavu da će – ostanu li bez utjecaja na izbor uprave – prodati svoje dionice. Iako je, dakle, izbjegnuta sramota da NO izbor šefa uprave prepusti Trgovačkom sudu, Podravka je i nakon današnje sjednice ostala duboko podijeljena.

Kompromis daleko

Najveći je problem u tome što članovima NO-a u srpnju istječe mandat pa će se karte utjecaja između države i malih dioničara s jedne i institucionalnih investitora s druge strane opet vrlo brzo morati promiješati. Oba pola raspolažu s otprilike istim vlasničkim udjelom, a od kompromisa su udaljeni jednako toliko koliko i prije dva mjeseca, kada je propala izvanredna skupština dioničara. Najavljeno “događanje naroda” uoči sjednice NO-a izostalo je, a tek se u jednoj dvorani u sjedištu kompanije mirno okupilo nekoliko desetaka ljudi.

Komentara 11

KR
krka
12:47 31.05.2010.

Baš odlično! Sada neka u upravu imenuje gospodu Horvata iz Fime, jer on više nije vlasnik Fime, možda i Polančeca koji je na godišnjem u hotelu Remetinec,Jožu Friščića...dečki su dokazani kadrovi.Čovjeku kuha želudac kad se sjeti kaj se sve nije kuhalo od radničke i državne love, a sada opet isti novi-stari likovi u igri!? Svaki komentar ove Hr. bedastoće je suvišan.

OB
-obrisani-
12:55 31.05.2010.

Sigurno če dobro uraditi posao i zbrinuti sebe i svoju familiju..Kako če biti za radnike Podravke to je več druga i neizvjestna strana tog ostatka..

JA
Jaane
12:13 31.05.2010.

Čestitke :))) Još neka smijeni svu ekipu koja je bila na čelu sektora koji su propustili osigurati interne kontrole :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije