Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Folnegović-Hulec
Povratak na članak

'Kuhari i konobari nikad nisu bili toliko relativizirani'

Održana je 4. sjednica Udruženja ugostiteljskih djelatnosti Hrvatske gospodarske komore

Komentari 2

KO
koza2
18:54 13.12.2013.

Sve je počelo sa ministrom Nikom Bulićem koji je rekao da "svatko"može raditi kao konobar,zatim su sa 4 godine školovanja smanjili na 3, i u kuhare i konobare se upisuju učenici koji nemaju ambicija ili koji se ne mogu nigdje upisati zbog loših ocjena i velika manjina onih koji stvarno vole taj posao...sami smo unazadili zanimanja koja bi trebala biti pokretač turizma,turizma u koga se svi uzdamo kao pokretača gospodarstva...Hoteli sa 5 zvjezdica će morati uvoziti kvalitetnu radnu snagu,jer takva u nas izumire,a mladi kadrovi nemaju od koga naučiti.....nekad su konobari i kuhari uz doškolovavanje mogli postati direktori hotela,a sada kad završe školu postaju pomoćni radnici....Sramotno

VL
Avatar tajar
tajar
20:51 13.12.2013.

Danas se općenito sve relativizira, pa tako i kuhari i konobari (koje gosp. Folnegović trpa u isti koš), pa se usudim primjetiti da dignitet ovih dvaju kategorija nije narušen ništa više od ostalih zvanja i zanimanja. Mene osobno čudi kako se uspjeva u Zagrebu održati dvadesetak kineskih restorana, a samo u par njih mogu se sresti čak i gosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.