Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodogradnja

Kraljevica definitivno odlazi u povijest

kraljevica
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
12.10.2015.
u 10:00

U prostorima Kraljevice brodograđevnu djelatnost na 18 hektara nastavlja lokalna tvrtka Dalmont, s tri potkoncesionara

Nakon tri godine završava najveći stečajni postupak u povijesti hrvatske brodogradnje, kojim nestaje i ime najstarijeg hrvatskog brodogradilišta Kraljevice.

Do kraja mjeseca, kako je Poslovnom dnevniku potvrdila stečajna upraviteljica Marija Ružić, na Trgovački sud u Rijeci stići će i službeni prijedlog da se zaključi stečajni postupak. Ukratko, prodane su raspoložive nekretnine, oprema, zalihe i poslovni udjeli, potraživanja za prodane stanove na kredit i potraživanja od sudužnika, zbrinut je opasni otpad te ubran novac od korištenja dokova i potkoncesija, vezivanja plovila, sekundarnih sirovina i kamata.

Sve to donijelo je Kraljevici 60 mil. kuna, no atipično je što novac sjeda na račun državi, jer je 460 radnika, što je rijetkost, potpuno namireno prije stečaja. U prostorima Kraljevice brodograđevnu djelatnost nastavlja lokalna tvrtka Dalmont, s tri potkoncesionara, koja je na 18 ha dobila koncesiju na obavljanje gospodarske djelatnosti do 2032.

>>Kraljevica državi duguje 1,3 mlrd., a imovina vrijedi 41 milijun kuna

>>HSLS poziva Vladu da izda jamstva brodogradilištu "Kraljevica"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije