Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt XD

Kosor: Predstavljat ću hrvatski automobil u Europi i svijetu

kosor xd (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/3
19.04.2010.
u 16:39

Premijerka je rekla da će Vlada učiniti sve da proizvodnja elektroautomobila XD počne 2011. godine.

 U konceptu XD tvrtke DOK-ING sadržan je zapravo plan gospodarskog oporavka Hrvatske vlade koji sam predstavila. "Od krova do gume", u njemu je predstavljena hrvatska pamet i sposobnost i imat će punu podršku Vlade u afirmaciji i traženju kupaca i ulagača u taj projekt, rekla je premijerka Jadranka Kosor na svečanosti predstavljanja i uručivanja priznanja tvrtki DOK-ING za koncept elektroautomobila XD, održanoj u organizaciji Agencije za promicanje izvoza i ulaganja (APIU).

Kosor je rekla da će Vlada učiniti sve da proizvodnja počne 2011. godine te da će ga od sada predstavljati na svim svojim putovanjima po Europi i svijetu.

- Projekt XD od danas će biti dio moje "putne torbe" i pokušat ću pronaći kupce i investitore za ovaj proizvod koji bi mogao postati prepoznatljivi hrvatski simbol u svijetu - rekla je Kosor.

Ravnatelj APIU-a Sani Ljubunčić istaknuo je da je tvrtka DOK-ING zaslužila ovo priznanje proizvodom koji može obuhvatiti globalno automobilsko tržište te da ovaj projekt može biti poticaj za stvaranje jedne zajedničke platforme za razvoj, proizvodnju i plasman hrvatskih proizvoda. Pozvao je sve potencijalne ulagače zainteresirane za ulaganje u projekt da se jave Agenciji koja je otvorena za pomoć i suradnju.

Predstavnik tvrtke DOK-ING Davor Krpan zahvalio je Vladi na podršci i rekao kako je koncept XD dokaz kako Hrvatska ima potencijala napraviti globalno konkurentan proizvod.

- U slučaju elektroautomobila služili smo se istim principom kao i kod svih naših proizvoda. XD je inovativan, kvalitetniji i jeftiniji od konkurencije, i to je put uspjeha male zemlje na velikom svjetskom tržištu, zaključio je Krpan.

 

Komentara 47

VI
Vito
08:18 20.04.2010.

proizvodnja elektroautomobila XD počne 2011. godine. A tek je počela 2010. godina, sve je više nezaposlenih, a država moli poduzetnike da povećaju proizvodnju.i ne otpuštaju radnike. Ova spodoba u hrvatskom autu mora biti spremljena u zdravtvenu ustanovu za liječenje umobolnih.h. Kako drukčije objasniti te nebuloze koje oblikuju njezine glasnice?

BO
boki2105
12:26 20.04.2010.

ma goni se u krasan k...c u tom autu

BS
Blue Sky
04:21 23.05.2010.

Ne bi se premijerka smjela tako olako razbacivati izjavama da će nešto predstavljati po svijetu, a do o tome ne zna sve što bi trebala znati, pa valjda nije ona ko Mesić. Treba najprije zagrebati ispod površine cijele priče oo Dokingu pa onda donositi zaključke i bacati novce. Priča sa njihovim slavnim strojevima za razminiranje ima i svoje naličje i dok se to ne razjasni treba povući ručnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije