Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijena i kvaliteta

Konzum apsolutni pobjednik 'best buy' istraživanja u Hrvatskoj

Konzum (1)
Konzum
08.03.2013.
u 12:44

Hrvatski građani navode Konzum kao tvrtku koja kupcima omogućuje najbolji omjer cijene i kvalitete u svim gospodarskim djelatnostima i u cijeloj zemlji

Recentno Best Buy Award istraživanje za godinu 2012./2013. pokazuje kako je hrvatskim građanima Konzum primjer i pojam za najbolji omjer cijene i kvalitete u Hrvatskoj, priopćeno je iz kompanije.

U ovom istraživanju, hrvatskim građanima, korisnicima interneta, postavljeno je putem web-ankete sljedeće pitanje: "Navedite, molimo, naziv proizvoda ili usluge, proizvođača ili davatelja usluga koji po vašem osobnom iskustvu i mišljenju u Hrvatskoj nudi najbolji omjer cijene i kvalitete. To može biti bilo koji proizvod ili usluga. Jednako tako, to može biti domaća ili inozemna tvrtka, mala ili velika tvrtka, i može biti iz bilo kojeg sektora gospodarstva. Navedite, molimo, naziv jedne tvrtke, proizvoda ili usluge koja je prema vašem mišljenju pojam i najbolji primjer u Hrvatskoj za najbolji omjer cijene i kvalitete kada je riječ o proizvodima i uslugama na hrvatskom tržištu. Upišite naziv jedne tvrtke, proizvoda ili usluge koja je prema vašem mišljenju pojam i najbolji primjer u Hrvatskoj za najbolji omjer cijene i kvalitete kada je riječ o proizvodima i uslugama na hrvatskom tržištu.“

Na ovo ključno pitanje, najveći broj ispitanika, njih 10%, naveo je Konzum. Na drugom mjestu, s 8% navoda smjestio se K Plus. Predmetno istraživanje provela je švicarska kuća ICERTIAS - International Certification Association, na uzorku od 1200 ispitanika – građana hrvatske, korisnika interneta – isključivo starijih od 15 godina metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - DEEP Mind Awareness).

Ovim rezultatom Konzum se potvrdio kao vodeći gospodarski subjekt s najboljim omjerom cijene i kvalitete u ovome trenutku u Hrvatskoj – općenito. Uz ovaj izvanredan rezultat ove posebne Best Buy Award natkategorije, Konzum je, podsjećamo, u nekoliko Best Buy Award istraživanja provedenih tijekom prošlih mjeseci na različitim uzorcima ispitanika, u istraživanjima različitih istraživačkih kuća osvojio najveći broj glasova ispitanika u cijelom nizu ključnih kategorija. Konzum je, primjerice, osvojio najveći broj glasova potrošača za kategoriju Maloprodajni trgovački lanac općenito u Best Buy Award istraživanju iz srpnja 2012. godine, CATI-DEEPMA metodom tržišta GfK na reprezentativnom uzorku ispitanika za opću populaciju stariju od 15 godina u Republici Hrvatskoj.

U istom istraživanju, Konzum je osvojio i najveći broj glasova potrošača u kategoriji Maloprodajni trgovački lanac povoljne kupnje u Republici Hrvatskoj. Naime, od 22 istražene kategorije trgovačkih marki, hrvatski potrošači najveći su broj glasova dali K Plusu odnosno Konzumu u čak 17 istraženih kategorija.

>>Gotovina će se moći podizati na blagajnama Konzuma i Tiska

Ključne riječi

Komentara 2

MI
Milkica
13:14 08.03.2013.

A bogami nude i "najbolji" omjer hrvatske i srpske robe, cca 50: 50.

BI
Bismarck
13:29 08.03.2013.

Kakav plaćeni oglas. Najgora i najskuplja trgovina. Da ne pričamo o lopovskom i reketarskom koncernu. No i najviše plaćenih reklama u medijima pa je sve jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije