Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme za promjene

Kolege nisu razlog za otkaz, a premještaj čuva vaše zdravlje

karijera i posao
Allmoviephotos.com
24.01.2013.
u 11:39

Bez naglih odluka: Prije radikalnih poteza upitajte se je li vrijedno riskirati sigurnu plaću te ne poduzimajte ništa ako nemate "plan B", ali investirajte u sebe

 

Da bi sačuvao motivaciju, zaposlenik mora biti barem 80 posto zadovoljan karijerom, poslom i šefom. 
- Ako je osjećaj zadovoljstva manji, pravilo 80/20 je narušeno te je vrijeme za traženje novog posla ili promjenu karijere - poručuje psihologinja i poslovna trenerica dr. Janet Civitelli. No kriza, rast nezaposlenosti i prezasićenost tržišta rada posljednjih su godina pojačali osjećaj nesigurnosti te strah od gubitka radnog mjesta. To na zaposlenike djeluje paralizirajuće te umjesto promjene radije ostaju zaglavljeni u kolotečini koja ih ne zadovoljava. 
Poslovni savjetnici stoga poručuju - nemojte dopustiti da strah preuzme kontrolu nad vašim poslovnim odlukama i da vas blokira. Zaokret u karijeri jest krupan potez, no ponekad je nužan. Prije nego što se odlučite za promjenu karijere, otkrijte jesu li vaši motivi i razlozi pravi te vrijedni velike poslovne turbulencije. Zapitajte se je li se ideja o promjeni karijere rodila nakon nekoliko loših dana na poslu ili nakon više godina kroničnog nezadovoljstva. 

 

Da bi sačuvao motivaciju, zaposlenik mora biti barem 80 posto zadovoljan karijerom, poslom i šefom. 

"Ako je osjećaj zadovoljstva manji, pravilo 80/20 je narušeno te je vrijeme za traženje novog posla ili promjenu karijere", poručuje psihologinja i poslovna trenerica dr. Janet Civitelli. No kriza, rast nezaposlenosti i prezasićenost tržišta rada posljednjih su godina pojačali osjećaj nesigurnosti te strah od gubitka radnog mjesta. To na zaposlenike djeluje paralizirajuće te umjesto promjene radije ostaju zaglavljeni u kolotečini koja ih ne zadovoljava. 

Poslovni savjetnici stoga poručuju – nemojte dopustiti da strah preuzme kontrolu nad vašim poslovnim odlukama i da vas blokira. Zaokret u karijeri jest krupan potez, no ponekad je nužan. Prije nego što se odlučite za promjenu karijere, otkrijte jesu li vaši motivi i razlozi pravi te vrijedni velike poslovne turbulencije. Zapitajte se je li se ideja o promjeni karijere rodila nakon nekoliko loših dana na poslu ili nakon više godina kroničnog nezadovoljstva?

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj Kuni. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije