Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija o izvozu

Josipović: Treba nam skok s motkom. Pad izvoza u CEFTU iznosio je 6% u 2013.

Ivo Josipović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
02.07.2014.
u 11:48

Gdje god se ukaže potreba za političkim nastupom, spreman sam otići i pomoći u postizanju dobrog rezultata, poručio je predsjednik Ivo Josipović na Liderovoj konferenciji

Treba nam skok s motkom ponovio je više puta predsjednik Ivo Josipović govoreći na konferenciji o izvozu koju je organizirao Lider.

– Za državu ne smije biti tržišta koja su predaleka i ne smije biti tržišta koja su podcijenjena. Gdje god se ukaže potreba za političkim nastupom, spreman sam otići i pomoći u postizanju dobrog rezultata - poručio je Josipović istaknuvši da je politika nekad presudna. Pohvalio je koordiniranu akciju gospodarske diplomacije, HAMAG-a i HBOR-a, ali se i potužio na ocjene o slaboj konkurentnosti i na pad izvoza na tržištu CEFTE.

- Prema statistici za 2013., pad izvoza u CEFTU iznosio je šest posto – dodao je Josipović.

– Sustav dojava novih izvoznih prilika također ima veliku ulogu u ostvarivanju dobrih rezultata. Zamjenik ministrice vanjskih poslova, Joško Klisović poručio je da je dosta razgovora o izvozu i da nam treba akcija. Istaknuo je da  Danas je svima jasno da je u zadnjih devet mjeseci, gospodarska diplomacija je sa 2000 usluga i 200 izvoznih prilika po kvartalu pomogla 900 poduzetnika. Osigurani su poslovi vrijedni oko milijardu dolaru.

>>Tko najskuplje plaća hranu i piće u EU i gdje je Hrvatska na ljestvici

Komentara 9

ZO
zoom
13:48 02.07.2014.

još godinu i pol ništa od skoka s motkom, tj. dok se na izborima ne izabere nova vlast

QQ
qqriqrac
14:08 02.07.2014.

Pravednik koji je cijeli život u privilegiranom okruženju, znamo u kojem.

PK
PODLOŽAN KORUPCIJI
14:16 02.07.2014.

Evo nama Pravednika, on po starom oprobanom receptu nit smrdi nit miriše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije