Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josip Protega na čelu Udruženja banaka HGK

pos-josip-txt.jpg
import
30.05.2006.
u 19:00

Josip Protega, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, izabran je na mjesto predsjednika Udruženja banaka HGK, na izbornoj sjednici društva.

Na položaj potpredsjednice izabrana je Slađana Jagar, članica Uprave Erste & Steiermärkische banke, dok je mandat poslovne tajnice Udruženja produljen Vanji Dominović, pomoćnici direktorice Sektora za bankarstvo i druge financijske institucije HGK.

Imenovanja je bilo i u drugoj instituciji Hrvatske gospodarske komore, Udruženju društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK, koje je osnovalo Odbor za računovodstvo. Članovi Odbora su Snježana Šalković-Dasović, članica Uprave Erste Investa, Damir Jandrašek, član Uprave Raiffeisen Investa, Mirjana Marinković, voditeljica financija i računovodstva u CAIB Investu, te Nikolina Gazić, voditeljica računovodstva i kontrolinga u Hypo-Alpe-Adria Investu.

Nakon što je Privredna banka Zagreb prodala udio u Podravci, predsjednik njene Uprave Božo Prka objavio je da se više neće kandidirati na mjesto predsjednika Podravkina Nadzornog odbora. Tu je dužnost obnašao posljednjih osam godina.

Hana Klein postala je voditeljica marketinga i odnosa s javnošću u tvrtki Biovega, koja se bavi trgovinom zdravom hranom. Hana Klein dolazi iz Millenium promocije, a iskustvo je stekla i u Coris Educi te SPEM komunikacijskoj skupini.

Na zatvorenoj sjednici, Vlada je imenovala Ivana Franičevića privremenim ravnateljem Agencije za obalni linijski pomorski promet. On bi trebao pripremiti Agenciju za početak rada. Na čelo upravnog vijeća te institucije Vlada je imenovala Marija Babića. Istodobno je Janka Brnardića, pomoćnika ministra mora, imenovala nacionalnim koordinatorom za dunavska pitanja.


Dobitnica: Marie-Helene Magenschab

Nagradu za najbolji program društveno odgovornog poslovanja, međunarodno priznanje Stevie Award u sklopu International Business Awardsa, kao prva hrvatska tvrtka odnio je Vipnet. Poslovni "oscar" pripao im je za projekt razminiranja Hrvatske. Vipnet je za nagradu konkurirao među 700 tvrtki.


Gubitnik: Ivan Ergović

Našičkoj Nexe Grupi izmaknula je šansa za preuzimanjem većinskog udjela u tvrtki Toza Marković iz Kikinde, najvećoj tvornici crijepa u Srbiji. Umjesto Ivanu Ergoviću, čelniku Nexea, mali dioničari odlučili su 10-ak posto udjela u vlasništvu prodati domaćem investitoru Đorđu Nicoviću. Nexe je namjeravao javnom ponudom postati većinski vlasnik tvrtke.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije