Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovske promjene

General Electric najavio odlazak izvršnog direktora u mirovinu

Jeff Immelt
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL
12.06.2017.
u 17:21

Šezdesetjednogodišnji Jeff Immelt obnaša dužnost izvršnog direktora od 2001. godine

Iz američkog industrijskog konglomerata General Electrica (GE) u ponedjeljak su najavili odlazak u mirovinu izvršnog direktora i predsjednika kompanije Jeffa Immelta nakon 16-godišnjeg mandata koji je obilježilo povratno usmjeravanje poslovnog fokusa na industrijske korijene. 

Šezdesetjednogodišnji Immelt obnaša dužnost izvršnog direktora od 2001. godine a 1. kolovoza preuzet će je John Flannery, objavila je kompanija u priopćenju.

Nakon što Immelt na kraju godine ode u mirovinu, Flannery će od njega preuzeti i dužnost predsjednika kompanije, kaže se dalje u priopćenju.

"John Flannery ispunio je sve kriterije koje je uprava General Electrica utvrdila za novog izvršnog direktora i predsjednika. Snažan je i hrabar lider koji može donositi teške odluke i istodobno motivirati članove svoga tima", kazali su u kompaniji,.

Pedesetpetogodišnji Flannery trenutno vodi odjel GE Healthcare. nakon što se 1987 godine zaposlio u GE-jevom financijskom ogranku GE Capitalu. 

Za Immeltova mandata GE kupio je poslovanje s opremom za energetska postrojenja francuskog diva Alstoma, uključujući i poslovanje u Hrvatskoj sa sjedištem u Karlovcu. 

GE proizvodi široku paletu proizvoda, od motora za zrakoplove do medicinske opreme, a - kako navode - promjene u menadžmentu dio su plana na kojem rade nekoliko godina. 

Konglomerat teško pogađa pad cijena nafte a najava odlaska čelnog čovjeka vremenski se poklopila s ulaganjem u GE investicijskog fonda Nelsona Peltza, vrlo utjecajnog ulagača na Wall Streetu. Njegov fond drži manje od jedan posto udjela u kompaniji a kritizirali su poslovne rezultate GE-a i tražili prodaju imovine i smanjenje troškova, primjećuje Reuters. 

Komentara 1

RI
rijecanin84
20:45 12.06.2017.

Bernardic i Pusicka na aparatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije