Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slovenija

Janković: Mercator je već prodan Agrokoru, ostali su samo detalji

'25.10.2011., Ljubljana -  Zoran Jankovic, gradonacelnik LJubljane, bivsi direktor Mercatora i jedan od najvecih favorita za novog premijera na predstojecim slovenskim izborima. Photo: Marko Prpic/PIX
'Marko Prpic/PIXSELL'
02.11.2011.
u 11:55

Zoran Janković smatra da jedino Agrokor može ponuditi pravu cijenu za Mercator.

Mercator je već prodan Agrokoru, samo treba riješiti tehničke detalje, rekao je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, inače bivši direktor Mercatora.

Kako pišu slovenske Finance, Janković smatra da jedino Agrokor može ponuditi pravu cijenu za Mercator, no otkrio je i kako bi mu bilo puno draže da Mercator preuzme Konzum.

Ključne riječi

Komentara 22

CA
CastrumFF
12:37 02.11.2011.

Nije problem u tome, da se Mercator proda kupcu koji dolazi iz Hrvatske. Problem je u tome, kakav je taj kupac. Sjetimo se nedavne kupnje Droge -Kolinske sa strane Hrvata Tedeschija. Na tu prodaju nitko ozbiljan u Sloveniji nije imao primedbu, jer se zna kako Tedeschi radi. Pozitivno. Sa druge strane, i vi ovde pišete negativno o Todoriću i njegovom odnosu do hrvatskog malog seljaka i do malih dobavitelja u Hrvatskoj. Znači, da je više nego opravdan strah, kod dobavitelja i malih seljaka u Sloveniji, za budučnost u primjeru, da vlasnik Mercatora postaje Todorić.

ST
Stole1
12:41 02.11.2011.

Slovenci su isto imali sreću da su im se tijekom gotovo čitavog stoljeća bivše države u društvo infiltrirali određeni kancerogeni subjekti (doduše u manjoj mjeri nego kod nas), pa tako gradonačelnik Ljubljane nosi autentično slovensko ime i prezime, a i on nije posve jedini, ima njih još dosta.

DU
Deleted user
12:06 02.11.2011.

Za one koje nisu upućeni u gabarite nove akvizicije Todorića, recimo da bi fuzionirani KOnzum+Getro+Mercator bio među top 5 maloprodajnih lanaca u Europi odnosno samo oni koji znaju kako se određuju marže, mogu naslutiti koje rabate bi dobio od multinacionalki Todorić u godinama koje slijede. A da se ne govori o uštedama prigodom logističko/skladišne organizacije poslova itd. Još uvijek u zraku visi neizvjesnost hoće li Todorić doista uspjeti u naumu jer pol. nije prihvatljiv slov. sceni - sjetite se bilo je nervoze u SLO već kasnih 80-ih kad se Privredna banka ZG preko stečaja dočepala branda Elan i to je bilo \"šakom u oko\" slovenskom ponosu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije