Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manje državi

Janafova dobit ostaje u kompaniji: 22 posto profita dioničarima

'01.12.2011., Zagreb - Dragan Kovacevic gostuje u posebnoj predizbornoj emisiji na 24sata TV-u.  Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
03.07.2013.
u 19:03

Janaf je prošle godine ostvario gotovo 100 milijuna kuna dobiti, a veći dio tog novca iskoristit će se za dokapitalizaciju

Od ukupno 94,84 milijuna kuna dobiti koju je prošle godine ostvario Jadranski naftovod, gotovo tri četvrtine iskoristit će se za dokapitalizaciju kompanije, a 22 posto isplatit će se dioničarima kao dividenda.

Plan je to uprave Janafa na čelu s Draganom Kovačevićem koji je objavljen u srijedu na Zagrebačkoj burzi u pozivu na glavnu skupštinu koja će se održati 30. kolovoza. Tako će se Janaf dokapitalizirati sa 70,54 milijuna kuna povećanjem nominalne vrijednosti dionice za 70 kuna na 2770 kuna uz korištenje porezne olakšice pri obračunu poreza na dobit za 2012. godinu. Nakon toga temeljni kapital iznosit će 2,79 milijardi kuna.

Vlasnici kompanije, izglasa li se prijedlog, dobit će 20,36 kuna dividende po dionici, što znači da će ukupno biti isplaćeno 20,51 milijun kuna. Tako će HZMO, najveći dioničar, dobiti 7,6 milijuna kuna, Handa 5,4 milijuna, Ina 2,4 milijuna, a država izravno 2,2 milijuna kuna.

>>Vlada bi prodajom \'fantomskih\' dionica Janafa dobila 627 mil. kn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije