Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konvencija izvoznika

J. Kosor: Došlo je vrijeme da pospremimo kuću do kraja!

Izvoznici
Pixsell
11.05.2010.
u 12:44

Čak 85 posto ispitanih izvoznika smatra kako Vlada djelomično ili u cijelosti može provesti zacrtane mjere.

- Čekali smo da Vlada donese konkretne aktivnosti i rokove mjera za gospodarski oporavak, i sada možemo reći kako su mjere za pomoć gospodarstvu donesene na vrijeme. Anketa koju smo proveli među izvoznicima pokazuje kako čak 85 posto ispitanih smatra da Vlada djelomično ili u cijelosti može provesti zacrtane mjere, rekao je Darinko Bago, predsjednik Hrvatskih izvoznika otvarajući 5. Konvenciju hrvatskih izvoznika održanu danas u Zagrebu.

- Imate našu podršku, a želimo vas zamoliti da se ubuduće osiguraju veća sredstva za hrvatske izvoznike preko HBOR-a te da sva poduzeća budu ravnopravna na tržištu, odnosno da potpore i subvencije budu preispitane, rekao je Bago.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor zahvalila je izvoznicima na podršci najavivši kako nema odustajanja od provedbe Programa gospodarskog oporavka.

- Već na ovotjednoj sjednici Vlade donijet ćemo neke nove, konkretne mjere, rekla je Kosor, ne želeći precizirati o kojim je mjerama riječ. Ponovila je kako joj podrška izvoznika puno znači, ali predstavlja i novu obvezu jer su izvoznici kralježnica hrvatskoga gospodarstva.

- Mjere će se provesti bez odstupanja, a jedina promjena može biti njihova nadogradnja.'Ako netko ne želi ili ne može, morat će otići, a tu mislim na cjelokupnu državnu i javnu upravu. Došlo je vrijeme da pospremimo kuću do kraja, što smo trebali već napraviti, a nismo, zaključila je Kosor.

Izvoznici sa 11.000 tvrtki predstavljaju tek 12 posto ukupnog broja tvrtki u Hrvatskoj, no istovremeno zapošljavaju pola ukupne radne snage i ostvarili su 60 posto ukupnih prihoda. U prvom tromjesečju ove godine izvoz je rastao 3 posto, dok je uvoz smanjen 11 posto, kao i deficit koji je pao 27 posto. Najavljeno je i kako Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva kreće s Dubinskom analizom hrvatskog izvoznog potencijala koja bi trebala otkriti koje izvozne grane u Hrvatskoj treba poticati. 

Vlada je najavila Strateški okvir za razvoj od 2010. do 2013. godine, u kojem će jačanje poduzetničke klime biti jedan od temelja razvoja gospodarstva.

Komentara 8

DA
daydream
14:20 11.05.2010.

no, ipak se prvo treba pomesti ispred svog praga, zar ne ? mislim... kad se već slikovito izražavamo...

ZM
zmaj5
14:21 11.05.2010.

Slažem se Jaco sa tobom,ali prvo počni pospremati ispred svog praga. Zanimljivo je još nešto sprovedena anketa među izvoznicima smatra uspješne tvoje mjere,isto tako poduzetnici,ali isto tako nitko narod ništa ne pita,da li smo mi građani drugog reda,da ne upotrebljavam onu otrcanu stoka .... ......?

MA
max221
14:31 11.05.2010.

Darinko, da sam znao za tvoj politički teatar i i dupelizanje kradezeu nebi ni dolazio. Plaćen oglas kradezea

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije