Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JELENI, DIVLJE SVINJE...

Agrokor iznajmljuje Todorićevo lovište za 4,8 milijuna kuna i PDV

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
12.03.2018.
u 17:19

Lovište Zapadna Garjevica se nalazi na području Bjelovarsko-bilogorske županije i prostire se na površini od 25.529 hektara.

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u ponedjeljak da je raspisala poziv za prikupljanje ponuda za izlov divljači u Lovnom gospodarstvu Moslavina, a ponude će zaprimati zaključno s 19. ožujka. 

"Uprava društva Lovno gospodarstvo Moslavina, koje je u vlasništvu Agrokora d.d.,  raspisala je poziv za podnošenje prijava za sklapanje ugovora o izlovu divljači na državnom otvorenom lovištu broj: VII/15 'Zapadna Garjevica', za lovnu sezonu u trajanju od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine. Minimalna tražena godišnja naknada za izlov krupne i sitne divljači prema planu odstrela i lovnogospodarskoj osnovi iznosi 4.800.000 kuna plus PDV", navodi se u priopćenju. 

Poziv je objavljen na internet stranicama Agrokora, a njemu je priložen i plan odstrela. 

Ponude će se zaprimati zaključno s 19. ožujkom 2018.godine, navode iz Agrokora, dodajući da će zainteresirani ponuditelj moći sklopiti i poseban ugovor o podzakupu nekretnine - lugarnice "Kamenica", koja se može koristiti za smještaj i prijem gostiju.

Lovište Zapadna Garjevica se nalazi na području Bjelovarsko-bilogorske županije i prostire se na površini od 25.529 hektara.

Glavne vrste populacije krupne divljači koje obitavaju na lovištu su jelen obični, jelen lopatar, muflon, srna i divlja svinja, a od sitne vrste divljači na lovištu obitavaju jazavci, divlje mačke, kune zlatice, kune bjelice, dabrovi, obični zečevi, čagljevi, lisice, fazani, sive vrane, vrana gačac, svrake i šojke kreštalice.

Lovno gospodarstvo Moslavina posjeduje koncesiju prava lova na državnom otvorenom lovištu te sve zakonom propisane potrebne ovlasti za obavljanje uzgoja, zaštite, lova i korištenja divljači i njezinih dijelova, navode iz izvanredne uprave Agrokora.

Pogledajte i galeriju: Na konferenciji predstavljen novi povjerenik Agrokora Fabris Peruško

1/6

Komentara 5

DA
dado56
09:34 18.03.2018.

Treba to isto loviste po hitnom postupku proglasit prirodnim rezervatom da nijedan lovac vise ne udje tamo inda se zastiti to blago ... preispitat to sve tko im je dao dozvole i ostalo Zeleni gdje ste !!!???

DI
Direkt
19:09 12.03.2018.

Kako se može lovište prodati???

LO
Long
18:26 12.03.2018.

Ja sam cuo da je sam Todoric, prije nego sto je otisao u Englesku napravio pokolj u tom lovistu. Pobio 400 komada razne divljaci, samo da nitko nebi to dobio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije