Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza tržišta

Izdana publikacija Tržište osiguranja u RH u 2012. godini

osiguranja (1)
Photo: Dalibor Urukalovic/24sata
23.07.2013.
u 10:55

Publikacija je izrađena da se javnosti približe relevantni podaci i omogući analiza kretanja na tržištu osiguranja u Hrvatskoj. Dostupna je i na web-stranicama Hrvatskog ureda za osiguranje

Hrvatski ured za osiguranje objavio je svoju novu publikaciju "Tržište osiguranja u RH za 2012.“ U uvodnom djelu ove publikacije dan je pregled osnovnih općih i makroekonomskih pokazatelja za Republiku Hrvatsku u 2012. godini te pregled kretanja na tržištu osiguranja za razdoblje 2003. – 2012.  Također, detaljno su razrađeni podaci po svim vrstama osiguranja tako da su dani pregledi osnovnih statističkih podataka za razdoblje 2003. – 2012., a za 2012. godinu dani su podaci na nivou rizika za svaku pojedinu vrstu osiguranja, ističu iz Hrvatskog ureda za osiguranje.

Drugi dio publikacije sadrži osnovne podatke o društvima za osiguranje koja djeluju na području Republike Hrvatske – podatke o osnivanju društva, o upravi društva, strukturi vlasništva, adresama podružnica, telefonima i dr., te najosnovnije podatke o njihovom poslovanju u 2012. godini. Podaci korišteni kao podloga za izradu Publikacije prikupljeni su u sklopu projekta vođenja poslova statistike osiguranja Hrvatskog ureda za osiguranje koji je započeo krajem 2007. godine i rezultat su dostavljenih statističkih podataka izravno od društava za osiguranje, a odnose se na 2007., 2008., 2009., 2010., 2011. i 2012. godinu.

Publikacija je izrađena da se javnosti približe relevantni podaci i omogući analiza kretanja na tržištu osiguranja u Hrvatskoj. Dostupna je i na web-stranicama Hrvatskog ureda za osiguranje: www.huo.hr

>>Država od prodaje HBP-a i CO-a očekuje barem 3 milijarde kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije