Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarenje otpadom

Izazovi primarne selekcije otpada

Gospodarenje otpadom
Foto: Fotolia
1/3
17.06.2014.
u 11:02

Poslovni dnevnik organizira stručnu konferenciju pod nazivom ''Gospodarenje otpadom II – Primarna selekcija otpada i spalionice'' koja će se održati 24. rujna 2014. godine.

Recikliranje otpada uskoro postaje dio svakodnevice svih građana Hrvatske. Razvrstavat ćemo prazne boce, odvajati plastiku i bacati organski otpad na mjesta predviđena za zeleni otpad. Od 1. srpnja svi građani će morati imati mogućnost odvajanja otpada. Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, koji su danas rijetkost u kućanstvima uskoro postaju standard u svih gradovima i općina.

Kako bismo što bolje upoznali buduću regulativu i politiku gospodarenja otpadom, Poslovni dnevnik organizira stručnu konferenciju pod nazivom ''Gospodarenje otpadom II – Primarna selekcija otpada i spalionice'' koja će se održati 24. rujna 2014. godine. Do kraja lipnja imate mogućnost rane prijave! Još samo 14 dana iskoristite cijenu od 350kn + PDV. Nakon tog datuma redovna cijena kotizacije biti će 600 kn + PDV.

Do kraja 2018.godine Hrvatska mora uvesti cjeloviti sustav gospodarenja otpadom. Drugim riječima do tada sva odlagališta moraju biti sanirana i usklađena, a ona koja ne rade po pravilima biti će zatvorena. Uvođenjem cjelovitog sustava gospodarenja otpadom prestajemo sa zakopavanjem vrijednih sirovine te ih maksimalno iskorištavamo, a novim načinima recikliranja i zbrinjavanja otpada omogućuje se  i povećanje  broja radnih mjesta onih direktno zaposlenih u gospodarenju otpadom.

Konferencija Gospodarenje otpadom II okupit će i potaknuti javnu diskusiju svih bitnih sudionika u ovom sektoru – predstavnika komunalnih poduzeća, čelnika lokalne samuprave, proizvođača opreme te državnih institucija.

Ako Vas zanimaju odgovori na sljedeća pitanja onda je konferencija Gospodarenje otpadom stvorena za Vas:

Koji su najefikasniji modeli naplaćivanja u sustavu izdvojenog prikupljanja komunalnog otpada?
Kako osigurati kontrolu sljedivosti otpada, od korisnika do mjesta obrade?
Koliko je spremnika za otpad potrebno?  Dva, četiri ili šest spremnika?
Kako skladištiti te kome prodati gorivo iz otpada?

Više informacija o konferenciji saznajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije