Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završen natječaj

Izabrani predsjednik i članovi uprave Jadrolinije

'20.06.2012., Split - Jadrolinijin trajekt Marjan, ilustracija. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ivo Čagalj/PIXSELL
30.04.2013.
u 13:41

Novi predsjednik Uprave je Alan Klanac, a članovi Miljenko Antić i Marko Čičin Šajn

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Jadrolinije izabran je novi predsjednik Uprave Alan Klanac, član Uprave za tehničke i operativne poslove Miljenko Antić i član Uprave za komercijalne, financijske i pravne poslove Marko Čičin Šajn, priopćilo je Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture. 

Alan Klanac rođen je 1978. godine u Rijeci, diplomirani je inženjer brodogradnje iz područja konstrukcije i projektiranja broda te doktor znanosti iz područja metodologije projektiranja broda. Značajno iskustvo stekao je tijekom šest godina boravka u Finskoj na postdiplomskom studiju te radeći na fakultetima na projektima za industriju. Doktorirao je na finskom Sveučilištu Aalto na Odjelu za primijenjenu mehaniku, a sudionik je i voditelj niza znanstvenih studija i projekata od čega su neki vezani i za poslovanje Jadrolinije. Znanstvenik, poduzetnik i rukovodilac s 12 godina iskustva u području morskih tehnologija, stručni je suradnik i na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Autor je više od 50 znanstvenih članaka, recenzent i predavač na brojnim međunarodnim seminarima, te sudionik u više od 20 istraživačkih projekta iz područja morskih tehnologija. Vodi poduzeće za istraživanje, razvoj i primjenu novih tehnologija u brodarskoj i brodograđevnoj industriji \'\'as2con“, najuspješnije poduzeće u RH u povlačenju sredstava za razvoj i istraživanje s preko milijun eura sufinanciranih sredstava.

Marko Čičin Šajn rođen je 1977. godine u Rijeci gdje je 2000. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu, smjer Međunarodna razmjena, a potom 2008. godine završio i postdiplomski znanstveni studij Menadžment, modul Financijski menadžment. Radna iskustva stekao je u riječkoj tvrtki Eidos u svojstvu konzultanta za implementaciju informatičkih rješenja, te u BKS banci u ulozi voditelja Odjela za informatiku. Stručni je suradnik na ekonomskom fakultetu u Rijeci i asistent na Pomorskom fakultetu u Rijeci na kolegiju elektronika i računarstvo. Predsjednik je i osnivač odbora za standardizaciju i informatiku bankarskog sektora pri HGK.

Miljenko Antić rođen je 1961. godine u Crikvenici. Diplomirao je na Zagrebačkom sveučilištu na fakultetu \"Elektrotehnike i Računarstva\" na katedri Elektrostrojarstvo i automatizacija 1985. godine. Radio je u Elektromehanici Rijeka OOUR \"BES\" Brodski elektronski servis na radnom mjestu servisera brodskih uređaja, te u odjelu Inženjering Elektromehanike na poslovima vodećeg projektanta. 1992.g. postaje direktor Sektora inženjering, a 1994. godine tehničko-komercijalni direktor Elektromehanike d.o.o. Rijeka. Od 1999. godine član je Uprave Jadrolinije, direktor nadležan za tehničke poslove. Na natječaj se prijavilo ukupno 20 kandidata od kojih je šest ispunilo uvjete za kandidaturu za predsjednika Uprave, četiri za kandidaturu za člana Uprave za tehničke i operativne poslove i tri za člana Uprave Jadrolinije za komercijalne, financijske i pravne poslove. Novi predsjednik Uprave našeg najvećeg nacionalnog brodara i naslijedit će Slavka Lončara koji je na navedenoj funkciji od prosinca 1999. godine.

>>20 kandidata za predsjednika i dva člana Uprave Jadrolinije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije