Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda tradicije

Ipak nećete morati platiti susjedu za pomoć ako živi dalje od 500 m

jadranka kosor
Antonio Bronić/PIXSELL
29.04.2011.
u 12:14

Vlada će idući tjedan na drugo čitanje u Sabor uputiti novi prijedlog zakona o zabrani i sprječavanju davanja neregistrirane djelatnosti iz kojega je izbacila famoznu granicu od 500 metara.

Zbog prevelike buke u javnosti Vlada RH odustala je od prijedloga zakona o zabrani i sprječavanju davanja neregistrirane djelatnosti, kojom se planiralo onemogućiti susjede, prijatelje i rodbinu da besplatno pomažu u nekim kućanskim poslovima. Naime, kako doznajemo u Ministarstvu gospodarstva, Vlada će idući tjedan na drugo čitanje u Sabor uputiti novi prijedlog Zakona iz kojega je izbacila famoznu granicu od 500 metara, izvan koje se pomoć prijatelja, susjeda, rodbine... smatra nelegalnom djelatnošću.

– Najviše rasprava izazvalo je upravo sporno ograničenje od 500 metara, tako da su u sjeni ostale sve ostale stavke zakona. U novom prijedlogu zakona izbačeno je tih 500 metara, a u neregistriranu djelatnost ne ubrajaju se rad za vlastite potrebe, obiteljska, prijateljska i susjedska pomoć, ako se rad obavlja bez plaćanja i druge materijalne koristi, ako se rad ne obavlja redovito te kao odgovor na objavljeni oglas. Ovim zakonom ne želimo onemogućiti hrvatsku tradiciju, a to je susjedska i obiteljska pomoć – kazala je Tihana Kraljić, državna tajnica za poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva.

Kraljić je istaknula da je cilj novoga zakona onemogućiti ozbiljan posao svima koji neregistrirani obavljaju poslove.

Komentara 130

DU
Deleted user
13:24 29.04.2011.

29.04.2011. u 13:21h Mile_Krajina je napisao/la: Hvala na prijedlogu gosin čedo ali to mi već odavno radimo pa daj bolji prijedlog.

NL
NE LJUTI ME!
17:02 29.04.2011.

zahtjevam istinogovornika, a ne notorno lažljive-imbecilne spodobe

ZA
zagorec1
13:22 29.04.2011.

Patuljcice ak je netko nesto prodao onda to vise ni jedna vlada ne moze uzet jer je to prodano!!!! Svati to samo mogu crveni kmeri kao sto je evo morales!!!! Normalna vlada to nikako ne moze!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije